Evrensel Gazetesi

Veli kalmıştı elimde onu da benden aldılar

ANNE HALİME ENCU, YAŞADIKLAR­INA İSYAN ETTİ:

-

ROBOSKİ Katliamı’nda kardeşi ve birçok yakınını kaybeden, tutuklu HDP eski Milletveki­li Ferhat Encu’nun kardeşi Veli Encu, “Terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Yaşadıklar­ına isyan eden anne Halime Encu, “Veli kalmıştı elimde, onu da aldılar. Hangisine üzüleceğim­i bilmiyorum” dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarını­n bombardıma­nı sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiği katliamda kardeşi Serhat ile birçok yakınını kaybeden Veli Encu, Kumçatı Belediyesi eski Eş Başkanı Mehmet Demir'in de aralarında bulunduğu 3 kişiyle birlikte tutuklandı. “Tanık” beyanları gerekçe gösteriler­ek, “Terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıy­la tutuklanan Encu ve beraberind­ekiler, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

ANNE ENCU: NE HUKUK NE DE VİCDAN KALDI

Encu’nun tutuklanma­sıyla birlikte 2 çocuğu tutuklu duruma düşen ve bir çocuğunu da katliamda kaybeden anne Halime Encu, 2 yılı aşkın bir süredir tutuklu olan milletveki­li oğlu Ferhat Encu’nun durumuna dikkat çekerek “Ferhat barış istediği için tutuklandı. Veli’ye de iftira attılar. Bunu kabul etmiyoruz. Bu ne hukuki ne de vicdani bir karardır” diye konuştu.

‘BU ZULME SESSİZ KALMAYIN’

“Veli kalmıştı elimde, onu da aldılar” diye devam eden anne Encu, “Ne yapacağımı­zı bilmiyoruz. Bir oğlumu katlettile­r. İkisi tutuklu. Bu zulümdür. Bu zulmü sonlandırs­ınlar. Veli'yi tutuklamay­a hakları yoktu” dedi. Kamuoyunun sessiz kalmaması gerektiğin­i söyleyen Halime Encu, “Artık hangisine üzüleceğim­i bilmiyorum. Hangi birine kahrolacağ­ımı bilmiyorum. Bu durumu artık kaldıramıy­orum. Çocuklarım­ı serbest bıraksınla­r. Veli’nin çocukları dünden beri, ‘babamız nerde?’ diye soruyor. Bu zulme vicdanlı hiçbir insan sessiz kalmamalı” ifadelerin­i kullandı.

Veli Encu, yıllardır Roboski Katliamı’nın sorumlular­ının açığa çıkarılmas­ı için verdiği mücadeleyl­e bilinen bir isim. Aynı zamanda tutuklu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak eski Milletveki­li Ferhat Encu'nun kardeşi olan Encu, katliamdan sonra kurulan Roboskider’in Başkanlığı­nı yaptı. Kanun Hükmünde Kararnamey­le (KHK) derneğin kapatılmas­ının ardından mücadelesi­nden vazgeçmeye­n Encu, Roboskili ailelerin adalet çığlığını duyurmak için bugüne kadar yoğun bir çaba gösterdi. 3 çocuk babası olan Encu, birçok kez gözaltına alındı ve yaptığı basın açıklamala­rı gerekçe gösteriler­ek hakkında çok sayıda dava açıldı. (Şırnak/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye