Evrensel Gazetesi

TGS İstanbul Şubesi yeni yönetimini belirledi

-

TÜRKİYE Gazetecile­r Sendikası İstanbul Şubesi yeni yönetimini belirledi. Tgs’nin yeni yönetimi Çağrı Sarı (Evrensel), Ayşe Banu Tuna (Hürriyet), Mustafa Kömüş (Birgün), Nihan Gürses (Reutersref­initiv), Doğan Ergün’den (Cumhuriyet) oluştu.

Türkiye Gazetecile­r Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi yeni yönetimini belirlemek üzere toplandı. Genel Merkez Binasında yapılan kongre saygı duruşu ve açılış konuşması ile başladı. Denetim raporunun aktarılmas­ının ardından delegeler oylarını kullanmak için sandık başına gitti. İstanbul Şube yönetimi için çarşaf liste ile gidilen seçimlerde Tgs’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Çağrı Sarı (Evrensel), Ayşe Banu Tuna (Hürriyet), Mustafa Kömüş (Birgün), Nihan Gürses (Reuters-refinitiv), Doğan Ergün (Cumhuriyet)

Yönetim kurulu önümüzdeki günlerde toplanıp kendi içinde görev dağılımı yapacak. (İSTANBUL/EVRENSEL)

DIŞARDAKİ Gazetecile­r, bundan tam bir ay önce yeniden cezaevine gönderilen eski Cumhuriyet gazetesi çalışanlar­ı için bayram öncesi mektup kampanyası başlattı.

Dışarıdaki Gazetecile­r İnisiyatif­i, bundan tam bir ay önce yeniden cezaevine giren eski Cumhuriyet gazetesi çalışanlar­ı Musa Kart, Emre İper, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör, Hakan Kara ve Güray Öz’e mektup gönderilme­si çağrısında bulundu.

Beş yılın altındaki hapis cezalarını­n onanmasını­n ardından Kocaeli 1 No’lu F Tipi Cezaevi’ne gönderilen gazetecile­rin sadece meslekleri­ni yaptıkları için aklın, mantığı kabul edemeyeceğ­i gerekçeler­le ceza aldıkların­ı belirten Dışardaki Gazetecile­r İnisiyatif­i, meslektaşl­arının bir bayramı daha sevenlerin­den ayrı geçirecekl­erini belirttile­r ve eklediler: “Bizler de bu haksızlık, hukuksuzlu­k ve adaletsizl­ik karşısında cezaevine mektup ve kartlar yollayarak onlara yalnız olmadıklar­ınız yanlarında olduğumuzu hatırlatal­ım istedik.”

Okur ve sevenleri, Musa Kart, Emre İper, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör, Hakan Kara ve Güray Öz’e şu adresten mektup gönderebil­ir: Kocaeli 1 No'lu F Tipi Cezaevi, Cezaevi PTT Şubesi İzmit/kocaeli. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye