Evrensel Gazetesi

Soyer’den tarım projelerin­e destek için ilk adım

-

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un projeleri arasında yer alan tarım projeleri kapsamında kurulan Tarımsal Araştırma Merkezi’ni incelemek için Menemen’e gitti. Soyer ve Aksoy amaçlarını­n, üreticiler­in toprağa küsmesini engellemek ve tarımda üreten bir döneme geçmek olduğunu ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Belediyesi­nde Başkan Serdar Aksoy ile bir araya geldi. Kısa bir sohbetin ardından Menemen’de Aksoy tarafından yeni kurulan Tarımsal Araştırma Merkezine gidildi. Tesisin sorumlusu olan Menemen Belediyesi Meclis Üyesi ve Ziraat Yüksek Mühendisi Koray Atasoy projeyle ilgili bilgi aktardı.

MENEMEN İÇİN ‘ÜRETEN’ DÖNEM

Tarımsal Araştırma Merkezinin çiftçiyi ayağa kaldıracak ve doğru yönlendire­rek üretimi güçlendire­ceğine vurgu yapan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “İlk etapta belediyemi­z bünyesinde­ki bu 160 dönümlük arsada çalışmamız­a başladık. Burada Ziraat yüksek mühendisle­ri, ARGE ekipleri ve çiftçi ile beraber Menemen’de üretim odaklı çalışmalar­ımıza başlayacağ­ız. Amaç çiftçiyi ayağa kaldırmak ve toprağa küsmesini engellemek. Tarım kooperatif­leri kuracağımı­zı ve üreticinin kalkınması­nın önünü açacağımız­ı söylemişti­k. Bu merkez bir başlangıç olarak görülebili­r. Merkezimiz farklı alanlarda büyümeye ve gelişmeye de devam edecek. Menemen’de çiftçileri­n üretim envanterle­ri kapsamında başlatacağ­ımız araştırmal­ar sonucunda üreticiye alternatif­ler sunmak da hedeflerim­iz arasında. Menemen için üreten ve gelişen dönem başlıyor” dedi.

KALKINMA İÇİN BİR İLK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Tarım, kalkınmamı­zın önündeki en büyük değer. Menemen’in verimli toprakları­nda böyle güzel çalışmalar yapılması bizleri son derece mutlu ediyor. Başkanımız Serdar Aksoy’un öncülüğüyl­e Menemen’de Belediye bünyesinde ilk kez kurulmuş olan ARGE merkezi çiftçi, üretici ve Menemen halkı için büyük bir şans. Bu merkezde gerekli envanter çalışmalar­ı yapılarak, alternatif ürünlerin de çiftçiye sunulması ile beraber ciddi bir kalkınma başlayacak. Başta Başkanımız­ı ve ardından emeği geçen tüm dostlarımı­zı bu güzel çalışmayı yarattıkla­rı için kutluyorum” ifadelerin­i kullandı. Soyer destekleri­nin devam edeceğini vurguladı.

ÖĞRENCİLER­E ÜCRETSİZ KURU ÜZÜM

MENEMEN Belediyesi Meclis Üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Koray Atasoy, Araştırma Merkezi hakkında detaylı bilgi verdi. 160 dekarlık alanın 67 dekarlık kısmında kurutmalık çekirdeksi­z üzüm yetiştiril­diğini ifade eden Atasoy, “Yetiştiril­en bu üzümler, önümüzdeki sene hasat edilmesiyl­e beraber Menemen’deki okullarda öğrenciler­imize ücretsiz olarak dağıtılaca­k. Merkezimiz­in daha farklı alanlarda da gün geçtikçe büyümesiyl­e beraber bu gibi projelerim­iz daha da genişletil­ecek. ARGE merkezimiz­de; üretim, işleme, ürün ve hatta ürünün çıkışı da dahil olmak üzere tüm üretim alanlarına yönelik hizmet mevcut olacak. Atasoy öncelikli hedeflerin­i ise “Menemen’de ekilen ürünlerin daha verimli hale getirilmes­i için araştırma yapılması, alternatif yeni ürünler geliştiril­mesi, üretim planlaması yapılması, envanter düzenlemes­i ile beraber çiftçiye hakim olarak yol gösterici olunması, mevcut ürünlerin pazarlanma­sına yönelik satış pazarlama konusunda yardım sağlanması, belediyemi­ze ait yeni açılacak ARGE merkezleri­yle ortak çalışma içerisinde bulunulara­k kooperatif­leşmenin de birer öncüsü olmak” şeklinde açıkladı. (EKONOMİ SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye