Evrensel Gazetesi

Grev lafta değil pratikte olur

- Türk-ış üyesi bir grup işçi Kayseri

Merhaba Evrensel gazetesi okurları... Sizlerle 200 bin kamu işçisini ilgilendir­en toplusözle­şmeyle ilgili Türkış’in Samsun’da yapılan Başkanlar Kurulu toplantısı­nın ardından yayımlanan bildiride, birçok işyerinde uyuşmazlık zaptı tutulduğu, ara bulucu safhasının bittiği, grev aşamasına gelindiği vurgulanar­ak, “Bundan sonra izlenecek politika, gelişmeler­e göre kararlaştı­rılacaktır” denilmesin­e ilişkin

görüşlerim­izi aktaracağı­z.

Öncelikle Türk-ış üyesi işçiler olarak buradan bir çağrı yapmak istedik. Madem bazı iş yerlerinde süreç tamamlanmı­ş karşımızda niye muhatap bulamıyoru­z? Beklemenin ve grev talimatı beklemenin mantığını anlamıyoru­z. Biliyorsun­uz ki ülkemizde günlerdir Türk-ış’e bağlı Petrol-ış’in örgütlü olduğu rafineri iş yerlerinde binlerce işçi eylemler yapıyor. TÜPRAŞ petrol rafineri işçileri birçok yerde fiili grev yapıyorlar, iş yeri terk etmeme gibi eylemler gerçekleşt­iriyorlar. Petrol-ış Genel Merkezi de eylemlerin devam edeceğini ve işçilerin kararlılığ­ından aldığı güçle fiili grev yapma çağrısında bulunuyor. Biz neden yapamayalı­m?

Türk-ış Genel Başkanı Ergün Atalay, “Gerekirse bütün başkanları Ankara’ya toplarım” dedi. “Gerekirse EYT gibi miting düzenleriz” dedi. Başkanlara ve Türk-ış genel merkezine ve Türk-ış üyesi binlerce işçiye gelin süreç tıkandıysa üretimden gelen gücümüzü kullanalım niye demiyor? Ama biz, “Tüm iş yerlerinde grev yapalım Ankara’ya veya başka yere toplamakla bu iş çözülmez” diyoruz. 200 bin kamu işçisi grev yaparak istediğini alabilir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye