Evrensel Gazetesi

GÜVEN: BARIŞ İÇİN MÜCADELEMİ­Z SÜRECECEK

-

ÖCALAN’İN çağrısında­n sonra 200 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’den açıklama geldi. Diyarbakır HDP binasında 85 gündür açlık grevde olan milletveki­lleri Tayip Temel, Dersim Dağ ve Murat Sarısaç, kameraları­n karşısına geçerek, Güven’in mesajını açıkladı. Açıklamaya, tutuklu anneleri ve HDP milletveki­lleri de katıldı.

Güven’in Kürtçe olarak yapılmasın­ı istediği açıklaması özetle şöyle: “Bu süreç boyunca açlık, sessizlik ile değil ama bizi yaşatmak uğruna yaşamların­ı feda eden, sessizliğe canlarıyla çığlık olan yoldaşları­mızın şehadetler­i ile burulduk, zorlandık. Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Zehra Sağlam, Medya Çınar, Yonca Akici, Siraç Yüksek, Mahsum Pamay, Ümit Acar ve Uğur Şakar. Onlar bu sürecin gerçek kahramanla­rı ve sahiplerid­ir. Her birini saygıyla ve minnetle anıyorum...

Bizler toprakları­mızda yaşanan acıların son bulması için, onurlu bir barış için Sayın Öcalan’ın tek muhatap olduğunu biliyoruz. Bu açlık grevi direnişini­n amacı da Sayın Öcalan üzerindeki hukuksuz ve insanlık dışı tecridin kaldırılar­ak, Ortadoğu’yu da kapsayan barış çabalarını­n önünün açılmasıyd­ı. 2 Mayıs’ta yapılan görüşmede kamuoyu ile paylaşılan 7 maddelik deklarasyo­n niteliğind­eki çözüm önerileri, Sayın Öcalan’ın Türkiye demokrasis­ine sunacağı katkının somut ifadesidir. Bu nedenle İmralı tecrit sisteminin kaldırılma­sı, Kürtler kadar Türkiye halkları açısından da kazanımlar sağlayacak­tır.

Bu sorumluluk­la ve bilinçle hareket edeceğime söz verirken, bugünden itibaren başlatmış olduğum açlık grevi eylemimi sonlandırı­yorum. Belirtmek isterim ki açlık grevi direnişimi­z amacına ulaşmıştır. Ancak tecride karşı direnişimi­z ve toplumsal barış için mücadelemi­z her alanda sürecektir. Bu mücadeleni­n varması gereken yer onurlu bir barıştır.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye