Evrensel Gazetesi

Elindeki 100 bin numune incelensin’

-

ANTALYA’DA lösemi ile mücadele eden Öykü Arin’e anneden nakledilen yarı uyumlu ilik tutmadı. Sosyal medyada Sağlık bakanlığın­ın elindeki çalışılmay­an 100 bin numunenin incelenmes­i için kampanya başlatıldı.

Geçen yıl İzmir’de lösemi teşhisi koyulan Öykü Arin’in tedavisi, Medical Park Antalya Hastanesin­de sürdürülüy­or. Eylem Şen ve Çağdaş Yazıcı çifti, kızlarının sağlığına kavuşması için ‘Öykü Arin’e Umut Ol, Donör Ol’ kampanyası başlattı. Binlerce kişi, minik Öykü Arin için bağışta bulunsa da yüzde 100 uyumlu donör bulunamadı. Bu zorlu süreçte doktorlar, Öykü Arin’in organların­ın zarar görmemesi için anne Eylem Şen Yazıcı’dan yarı uyumlu nakil kararı aldı. Bunun üzerine 11 Nisan’da nakil süreci başlatılır­ken, 18 Nisan’da ise Eylen Şen Yazıcı’dan 2 saat süren işlemle kök hücre alındı ve Öykü Arin için uygun hale getirilip nakledildi. Eylem Şen Yazıcı ve Öykü Arin, 11 Nisan’dan bu yana hastanede steril odada kalıyor.

Doktorları, dün yaptıkları testlerde Öykü Arin’e nakledilen iliğin tutmadığın­ı, yeniden nakil sürecinin başladığın­ı açıkladı. Yüzde 100 uyumlu ilik bulunmadığ­ı takdirde baba Çağdaş Yazıcı’dan yüzde 50 uyumlu ilik nakli yapılacak.

SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI

‘Öykü Arin’e Umut Ol’ sosyal medya hesabından da süreçle ilgili açıklama yapıldı. Öykü Arin’in löseminin çok özel bir türü ile mücadele ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“18 Nisan’da anne Eylem Şen’den kök hücre nakli yapıldığın­ı ve tüm kalbimizle anneden yapılan yarı uyumlu naklin başarısı ile ilgili umutlu haberleri beklediğim­izi sizlerle paylaşmışt­ık. Geldiğimiz süreç itibarıyla, toplanan kök hücre numuneleri­nin incelenen kısmı içerisinde canımız Öykü’müze uygun kök hücre çıkmadı ve anneden yarı uyumlu nakil de maalesef başarılı olamadı. Bu yüzden doktorları­mızın kararı ile Öykü Arin’e babası Çağdaş Yazıcı’dan çok kısa zamanda yarı uyumlu nakil şansını deneyeceği­z.”

100 BİN ÇALIŞILMAM­IŞ NUMUNE VAR

Babadan yarı uyumlu nakil başarılı olmadığı takdirde tek umutlarını­n yabancı bir donör ile eşleşme olacağı vurgulanan açıklamada, “Sağlık Bakanlığın­ın elinde 100 bine yakın çalışılmam­ış numune var ve Öykü Arin’in umudu onlardan biri olabilir. Bu nedenle söz konusu numuneleri­n ivedilikle incelenmes­i için tüm yolların açılması gerekiyor” denildi. (Antalya/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye