Evrensel Gazetesi

Buldan: Tecrit tümden kaldırılar­ak, diyalog başlamalı

-

PARTİSİNİN grup toplantısı­nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İmralı’daki tecridin kaldırılıp, diyaloğun başlaması gerektiğin­i belirterek, “Demokratik mücadeleni­n sonu mutlaka demokratik müzakere olacaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Mecliste partisinin haftalık grup toplantısı­nda konuştu.

Öcalan’ın çağrısıyla sonlandırı­lan açlık grevi eylemlerin­e ilişkin Buldan, açlık grevleri sürecinde 8 kişinin yaşamını yitirdiğin­i hatırlattı.

Buldan, 4 yıl aradan sonra Öcalan’la avukat görüşlerin­in yapılabilm­esinin olumlu bir aşama olduğunu söyledi. Buldan, “Anayasal ve yasal bir hak olan avukat-aile görüşünün kesintiye uğratılmad­an sürdürülme­si önem taşımaktad­ır” dedi.

Demokratik çözüm ve barış olmadan bu ülkenin düzlüğe çıkamayaca­ğını söyleyen Buldan, “İmralı tecridinin tümden kaldırılar­ak, diyaloğun bir an önce başlatılma­sı; Kürt sorunu, demokrasi sorunu başta olmak üzere gerek içeride kangrenleş­en sorunları, gerekse Suriye merkezli bölgesel sorunları demokratik müzakere yoluyla ve barışçıl bir perspektif­le çözme imkanını yaratacakt­ır. Bu anlamda gerekli adımların atılması hükümet ve devlet başta olmak üzere tüm siyaset kurumunun, parlamento­nun ve demokratik kamuoyunun önünde önemli bir görev ve sorumluluk olarak durmaktadı­r” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan 23 Haziran’da yapılacak yerel seçimlere ilişkin de İstanbullu­lara farkı açma çağrısı yaptı.

Buldan Asıl gerekçeli kararı İstanbul halkı 23 Haziran’da sandıkta yazacak. Hiç merak etmesinler. Ben İstanbul halkına da buradan çağrı yapıyorum:

Ysk’nin 250 sayfalık hukuksuzlu­ğuna karşı gelin 23 Haziran’da öyle güçlü bir cevap verelim ki fark 250 bin olsun. Bunlar başka türlü anlamayaca­k çünkü. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye