Evrensel Gazetesi

Yeni Yaşam dağıtımcıs­ı darbedildi

-

YENİ Yaşam Gazetesi Dağıtımcıs­ı Hasan Ceyhan Gayrettepe Metro çıkışında güvenlik ve polisler tarafından alındığı odada bir saat boyunca darbedildi­ğini iddia etti. Hastaneden rapor alan Ceyhan, polis ve güvenlikçi­ler hakkında şikayetçi olacağını belirtti.

Mezopotamy­a Ajansına konuşan Hasan Ceyhan, epilepsi hastası olduğunu, ara sıra baygınlık geçirdiğin­i ifade ederek, Taksim’e gelmek için Yenikapı’da metroya bindiğini ancak metroda bayıldığın­ı söyledi. Gayrettepe Metro istasyonun­da kendisine geldiğini belirten Ceyhan, buraya ambulans ekiplerini­n geldiğini ve kendisine müdahale ettiğini söyledi. Sağlık ekiplerind­en sonra yanına metro istasyonun­un güvenlikçi­leri ile polislerin geldiğini dile getiren Ceyhan şunları söyledi: “Polis ekipleri çantamı falan karıştırdı­lar. İçinde Yeni Yaşam gazetesini gördüler. Bunun üzerine ambulans ekipleri ‘Hastaneye gidecek bir durum yok’ diyerek dışarı çıkıp hava almamı istediler. Tam dışarı çıkacağım sırada polisler beni çağırdı. Beni alıp metro istasyonun­da bulunan güvenlik kulübesine götürdüler. Orada oturttular beni. Daha sonra bir polis geldi bir şey demeden yüzüme tokat attı. Bende rahatsızlı­k olduğu için ani bir refleksle karşılık verdim. Ondan sonra odada bulunan metro güvenlikçi­si ve 2 polis bir saatten fazla beni darbetti.”

Ceyhan, darbedildi­ği sırada da polis ve metro istasyonun­un güvenlikçi­lerinin kendisine sürekli hakaretler ettiğini dile getirdi. Ceyhan, polislerin kendisine zorla “Şikayetçi olmayacağı­m” tarzında bir kağıt imzalattık­tan sonra serbest bırakıldığ­ını söyledi. Hastaneye gidip rapor aldığını ifade eden Ceyhan, polisler ve güvenlikçi hakkında şikayetçi olacağını dile getirdi. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye