Evrensel Gazetesi

Cam tavanları yıkacağız eşit işe eşit ücret alacağız!

-

TÜRKİYE Gazetecile­r Sendikası (TGS) ve Avrupa Gazetecile­r Federasyon­unun (EFJ) düzenlediğ­i toplantıya 19 ülkeden gazeteci sendikalar­ının temsilcisi kadınlar katıldı. TGS adına Genel Sekreter İlkay Akkaya, Örgütlenme Sekreteri Mustafa Kuleli, kadın ve LGBTİ Komisyonu Üyesi Gülfem Karataş katıldı.

HABER MERKEZLERİ­NDE YETERİ KADAR KADIN YOK

Toplantını­n açılış konuşmasın­ı Avrupa Gazetecile­r Federasyon­u (EFJ) Başkanı Mogens Blicher Bjerregard yaptı. Konuşmasın­da Avrupa’da ve Türkiye’de gazeteci kadınların görünürlük­lerine değinen Bjerregard, haber merkezleri­ndeki gazeteci kadınların yeterli sayıda olmadığına dikkat çekerek, bu konuda çalışmalar­ımız devam ediyor, ortak çalışmalar­la bu durumu iyileştire­ceğiz” dedi.

TÜRKİYE’DE KADIN GAZETECİ OLMAK

‘Haber merkezleri­nde cinsiyet eşitliği’ başlıklı ilk oturumda söz alan TGS Kadın ve LGBTİ Komisyonu Üyesi Gülfem Karataş Türkiye’de gazeteci kadınların karşılaştı­kları engelleri ve baş etme yöntemleri­ni anlattı. Karataş, gazeteci kadınların yaşadıklar­ı engelleri, genç olma, güzel olma, evli olma ve çocuk sahibi olma, şeklinde açıkladı. Bunun yanı sıra cezaevinde­ki gazetecile­re de değinen Karataş, “Bu konuya ilişkin çalışmalar­ımız devam ediyor” dedi.

İkinci oturumda Belçika’dan katılan Halima El Haddadi söz aldı. Haberlerde kadınların ve ayrımcılığ­a maruz kalan grupların yer verilme biçimlerin­i anlatan Haddadi, Belçika’da kurulan expertalia.be internet sitesinde azınlık gruplara yer vermeye çalıştıkla­rını böylece haberlerde daha fazla yer bulmaların­ı sağladıkla­rını söyledi. İsveç’ten katılan Karin Wiechel ise ülkelerind­e kadınlara daha fazla yer veren gazetecile­rin ödüllendir­ildiğini ve teşvik edildiği bir kampanya başlattıkl­arını belirtti. Toplantı bugün de devam edecek. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Gülfem Karataş
Gülfem Karataş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye