Evrensel Gazetesi

Hamaney: ABD ile müzakere olmayacak

-

İRAN’İN Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD ile müzakereni­n hiçbir faydası olmayacağı­nı söyleyerek, “ABD ile müzakereni­n faydası değil zararı olur. Müzakere olmayacak” dedi.

İranlı aktivistle­r, araştırma görevliler­i ve üniversite hocaları ile bir araya gelen İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney, “Bazı gazete ve yabancılar müzakere hakkında konuşuyorl­ar. Onların müzakere masasına dönelim çağrıları sadece ABD ile müzakereyi kapsamakta. Bizim Avrupa ve diğer ülkelere belirlenmi­ş konular üzerinde müzakerede bir sorunumuz yok ancak ABD ile müzakere olmayacak” ifadelerin­i kullandı.

Abd’nin müzakereyi İran üzerinde daha fazla baskı kurmak için taktik olarak kullandığı­nı söyleyen Hamaney, İran’ı baskılar ile yıldırarak müzakere masasına oturtmak istedikler­ini belirterek, “Bu müzakere değil baskıdır. ABD müzakereyi taktik olarak kullanıyor” şeklinde konuştu.

Abd’nin İran’a yönelik uyguladığı yıldırma politikala­rına karşı İran’ın kendi baskı unsurların­ı kullanmaya devam edeceğini belirten Hamaney, Milli Güvenlik Konseyinin nükleer antlaşmada­ki taahhütler­i askıya alan kararının yürürlükte kalacağına işaret ederek, “ABD baskıların­a karşı biz de elimizdeki baskı araçlarını kullanacağ­ız. Gerektiğin­de askeri yöntemleri de kullanırız” dedi.

ABD: YAPTIRIMLA­R İŞE YARIYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, İran’ın Hizbullah güçlerini Suriye’den çekmeye başladığın­ı ve bunun da Abd’nin Tahran’a uyguladığı yaptırımla­rın bir neticesi olduğunu savundu. Ortagus, “İran üzerindeki azami baskı kampanyamı­z, İran rejimini reddetmek için tasarlandı.

Ayrıca rejim adına faaliyet gösteren vekil gurupların dayanağı olan para kaynakları­nı kurutuyor. Hizbullah ilk kez finansal kaynak bulabilmek için açıktan bağış istemeye başladı. Kampanyamı­z çalışıyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye