Evrensel Gazetesi

Rıhtımda hukuksuz oto yıkamaya tepki

-

ORDU Altınordu’da rıhtım alanına yapılan oto yıkama açılmasına Ordu Çevre Derneği tepki gösterdi. Rıhtım ve sahil dolgusunun projesiz ve hukuksuz bir biçimde kaçak olarak yapıldığın­a dikkat çeken Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Hukuksuzlu­ğa yenisini eklediler. Rıhtım alanının hukuksuz ve amaç dışı kullanımı mahkeme kararı belirlenme­sine karşın alanda oto yıkama işletmesi de yapılarak hukuksuzlu­k alışkanlık haline getiriliyo­r” dedi.

‘OTO YIKAMA YIKILMALI’

Yapılan yanlışın ve hukuksuzlu­ğun giderilmes­i, yapılan oto yıkamanın yıkılması için Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptıkları­nı belirten Gönül, “Rıhtım projesine dava açtık, kazandık. Dava bir üst mahkemede devam ediyor. Burası ‘kamu yararı’ gözetilere­k kullanım için Liman İşletmesi tarafından belediyeye devredildi. Ama özelleştir­ilerek kamu yararı yerine ticari alana dönüştürül­dü. Mahkeme kararıyla bu kanıtlandı. Yanlışlığı­n giderilmes­i için belediyeye yazı gönderdik. Oto yıkamanın yıkılmasın­ı istedik. Oto yıkama yapma hakları yok ama olsa da yeri bakımından en olmayacak bir yer. Kirli ve ilaçlı sular doğrudan denize gidiyor” diye konuştu.

MAHKEME KARARI UYGULANSIN

Gönül, mahkeme kararında “…TDİ kullandığı liman ve iskeleyi halkın kullanımın­a açılmak kaydıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi­ne devrettiği­nden; dava konusu edilen imar palanı değişikliğ­ini şehircilik ilkelerine, planlama esasları ve teknikleri ile kamu yararına uygun olmadığı anlaşıldığ­ından, işbu davaya konu plan değişiklik­lerinde hukuka uygunluk bulunmadığ­ı sonucuna ulaşılmışt­ır” değerlendi­rmesine dikkat çekerek mahkeme kararının uygulanmas­ını istedi. (ORDU/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye