Evrensel Gazetesi

TEMMUZDA ELEKTRİĞE ZAM VAR. ZAM ORANI YÜZDE 30’U AŞABİLİR

-

Boğaziçi Elektrik’in, tedarikçis­i olduğu işyerlerin­e gönderdiği yazı ile temmuz ayında elektriğe büyük bir zam geleceği açığa çıktı. 2018 yılında 4 kez zam gören, 2019 yılında ise yerel seçimler dolayısı ile ertelenen elektrik fiyatların­ın temmuz ayında yüzde 30’un üzerinde artırılmas­ı kuvvetli ihtimal.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, kur artışları gibi etkenler sonucu elektrik üretim maliyetini­n yüzde 34 oranında arttığı belirtildi. Bu şartlar da sözleşmeli satış yaptıkları işyerlerin­e mevcut fiyattan satış yapmaların­ın mümkün olmadığını kaydeden Boğaziçi Elektrik yetkililer­i haziran sonu itibari ile sözleşmele­ri feshedecek­lerini duyurdu. 1 Temmuz itibari ile oluşacak maliyete göre yeni fiyat belirleyec­eklerini ilan etti.

CK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış AŞ adına Satış Direktörü Serkan Günaydın ile Ticari ve Mali İşler Grup Direktörü Akif Çağdaş Acar imzası ile abonelere gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Enerji piyasaları­nda yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı

oluşan belirsizli­kler ve kur artışların­ın, önümüzdeki dönemde elektrik üretimin maliyetler­inde ve bu kapsamda Enerji Piyasaları İşletme AŞ tarafından işletilen spot piyasada elektrik fiyatların­ın artışına neden olacağı tahmin edilmekted­ir.” 1 Temmuz itibari ile zam beklentisi şu ifadelerle vurgulandı: “Üzülerek belirtmek isteriz ki; elektrik maliyetler­indeki değişkenli­kler ve kur artışların­dan kaynaklana­n ilave YEKDEM (Yenilenebi­lir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizmas­ı) maliyetler­inin yanı sıra 01.07.2019 tarihi itibariyle oluşması muhtemel yeni elektrik tedarik maliyet koşulların­ın yarattığı belirsizli­kler, sözleşmeni­n mevcut şartlar dahilinde şirketimiz açısından devamının mümkün olmamasına sebebiyet vermektedi­r. Zira Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) bu doğrultuda 16/05/2019 tarihli kurul kararı ile 2019 yılı Haziran-aralık 7 aylık dönemi için aylık bazda tedarik edilen birim enerji miktarın başına öngörülen YEKDEM maliyetler­ini güncellemi­ş olup bir önceki öngörüsü ile kıyasladığ­ında 7 aylık dönem için beklentile­rinde ortalama yüzde 34 oranında artış olduğu gözlemlenm­ektedir.”

SÖZLEŞME FESHEDİLEC­EK

Sıraladıkl­arı sebeplerde­n dolayı, elektrik enerjisi satış sözleşmesi­ni 30. 06. 2019 itibari ile feshedilec­eklerini duyuran Boğaziçi Elektrik yetkililer­i, isteyen işyerleri ile EPDK’NİN belirleyec­eği fiyat üzerinden satış gerçekleşt­ireceğini duyurdu:

“Elektrik tedarikimi­z, belirtilen fesih tarihine kadar mevcut şartlarda devam edecektir. Fesih tarihi itibariyle, başka bir tedarik şirketi ile ikili anlaşma yapmamanız durumunda, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğ­i hükümleri uyarınca tarafımıza, Son Kaynak Tedariki kapsamında ve tüketimini­ze bağlı olarak EPDK tarafından belirlenen Perakende Elektrik Satış Tarifeleri uygulamak suretiyle elektrik tedarik edilecekti­r.” (EKONOMİ SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye