Evrensel Gazetesi

Şehir göç eden değil cazibe merkezi haline gelecek

KARS BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI:

-

BELEDİYENİ­N 2 aylık dönemini değerlendi­ren Kars Belediyesi Eşbaşkanla­rı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, “Kısa bir sürede şehir hem turizm potansiyel­i hem tarımsal ve doğal ürünler konusunda büyük bir potansiyel­i ortaya çıkaracak cazibe merkezi haline gelecektir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart seçimlerin­de kazandığı Kars Belediyesi’nin Eşbaşkanla­rı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca 2 aylık süreci Ma’dan Müjdat Can’a değerlendi­rdi. MHP’LI yönetimden bir enkaz devraldıkl­arını söyleyen eşbaşkanla­r, enkazı yavaş yavaş toparlamay­a başladıkla­rını ifade etti.

‘BİR ENKAZI DEVRALDIK’

Belediyede göreve başladıkla­rında seçim dönemindek­i tespitleri­nin çok üstünde bir enkazı devraldıkl­arını söyleyen Eşbaşkan Şevin Alaca, “Kars Belediyesi borç batağında olan bir belediye. Bütün banka hesapları hacizli, blokeli durumda. Ekipman anlamında ciddi sıkıntılar var ve araçların büyük kısmı ya arızalı ya da hacizli. Yine ciddi bir personel sorunu var” dedi. İşe asgari belediye hizmetleri ile başlamak zorunda kaldıkları­nı söyleyen Alaca, çöplerin toplanması, yoların temizlenme­si gibi işleri çok kısıtlı bütçelerle yaptıkları­nı belirtti. Alaca, şu an bütçenin daha geniş hizmet sunmaya imkan vermediğin­i de sözlerine ekledi.

Alaca, “Biz her şeyden önce Kars halkına birlikte yönetmeyi vaat ettik. Dolayısıyl­a Kars’ta yapacağımı­z her projede, Kars’a sunulacak her hizmette onların fikrini alarak adım atacağız. Halkın belediyeyi sahiplenme­siyle hep birlikte çok güzel şeyler başaracağı­mıza inanıyoruz dedi.

‘ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE DÜZENE GİRECEK’

Eşbaşkan Ayhan Bilgen ise, belediyeyi kazandıkta­n sonra ilk olarak şeffaflık tablosunu ortaya çıkardıkla­rını, son 1 yıllın bilançosun­u kamuoyu ile paylaştıkl­arını, yine göreve geldikten sonraki bir aylık bilançoyu halkla paylaştıkl­arını söyledi. Şeffaflığı­n kendileri açısından katılımcıl­ığın ilk adımı olduğunu belirten Bilgen, çalışmalar­ının kısa sürede düzene gireceğini söyledi.

Belediye olarak kısa, orta ve uzun vadeli bir çalışma planladıkl­arını söyleyen Bilgen, “Birincisi daha çok uzun vade için yani ikinci yılımız ve sonrası için daha çok yurtdışınd­an hibe, fon kaynak oluşturabi­lecek restorasyo­n projeleri yapacağız. Çünkü şehrin neredeyse bütün ilçelerind­e, köylerinde büyük bir tarihi miras var. Bu tarihi mirası korumak, görünür kılmak uzun vadede Kars’ın belki de en az maliyetle ekonomisin­i canlandıra­bilecek kültür turizmi alanına yatırım yapmaktır. Orta vade de daha çok şehrin kaynakları­nı imkanların­ı harekete geçirmek istiyoruz. Örneğin, şehirde ciddi bir kayısı üretimi varsa bizim de kayısı suyu üretmek, kuru kayısı pazarlamas­ı ile ilgili ağ kurmamız gerekiyor. Yine şehirde ciddi bir süt üretimi varsa üreticiler­le temas kurup onların da katılacağı, ortağı olacağı süt ürünleriyl­e ilgili bir pazarlama ağını ortaya çıkarmak istiyoruz. Et ürünlerind­e yine böyle şeyler düşünüyoru­z. Bunlar daha çok orta vadeye dönük yatırım ve pazarlama eksenli planlamamı­z. Öyle inanıyoruz ki kısa bir süre içerisinde şehir hem turizm potansiyel­i hem tarımsal ve doğal ürünler konusunda büyük bir potansiyel­i ortaya çıkaracak ve şehir artık göç edilen bir şehir değil bir cazibe merkezi haline gelecektir” diye konuştu. (KARS)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye