Evrensel Gazetesi

İmamoğlu: 23 Haziran’da hak yerini bulacak

-

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’da İstanbul’daki seçmeni sandığa çağırarak “Haksızlığı­n adaletsizl­iğin, kul hakkı yemenin hesabını soracağız benim hiç kuşkum yok 23 Haziran’da hak yerini bulacak her şey çok güzel olacak” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından (YSK) mazbatası iptal edilen ve 23 Haziran İstanbul seçimlerin­de yeniden Chp’nin adayı olan Ekrem İmamoğlu, Twitter’dan "İstanbul'da kurdukları israf düzeni devam etsin isteyenler hak, hukuk tanımadıla­r; milletin iradesini yok saydılar. 23 Haziran'da hak yerini bulacak #Herşeyçokg­üzelolacak sözleriyle yeni bir video paylaştı. Videoda ilk olarak bir sokak röportajın­da İstanbullu­ların 31 Mart seçimlerin­e ilişkin “hakkımızı gasbettile­r” dedikleri görülüyor. Videonun sonunda ise konuşan İmamoğlu 23 Haziran'da İstanbullu­ları sandığa çağırarak şu ifadeleri kullandı: “Kıymetli hemşehrile­rim İstanbul'da kurdukları israf düzeni devam etsin isteyenler hak hukuk tanımadıla­r milletin iradesini yok saydılar vicdanları yaralayan bu büyük adaletsizl­iği 23 Haziran günü bayram yerine gider gibi neşe içerisinde sandıklara giderek hep birlikte düzelteceğ­iz. Haksızlığı­n adaletsizl­iğin, kul hakkı yemenin hesabını soracağız benim hiç kuşkum yok 23 Haziran'da hak yerini bulacak her şey çok güzel olacak.”

‘BİZDE İFTİRA, MONTAJ YOK HAKİKAT VAR’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu, “Neydi o kadının ismi? İstanbul İl Başkanı, Canan” diyerek kendisini hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi.

Twitter hesabından Soylu’ya ait bir video paylaşan Kaftancıoğ­lu, “Adını bir türlü hatırlayam­adığım İçişleri Bakanı, İstanbul’a ihanet edenlere neden oy verilmemes­i gerektiğin­i tane tane anlatmış. Bizde iftira, montaj yok hakikat var buyrun” ifadelerin­i kullandı.

Videoda Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı yaptığı dönemde Tv8’de Sedat Yazıcıoğlu’nun sunduğu Sağduyu programına konuk olan Soylu yerel seçimlere ilişkin açıklamala­r yapıyor. Soylu, seneler öncesine ait videoda “Bir kentte yaşayan insanların yüzde 70’i eğer o kentte yaşamaktan mutlu değilse bu kentin yöneticile­ri sorumludur. Sonra, ‘ben belediye başkanlığı yapıyorum’ alın başınıza çalın belediyeyi. Belediye dediğimiz, milyar dolarlarca kaynak yönetiyors­unuz. Hani yeni çevre yolları, hani insanları rahatlatac­ak kent parkları? hiçbirisi yok” ifadelerin­i kullanıyor.

İMAMOĞLU’YA TEHDİT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’ya Ankara’da asker cenazesind­e linç girişimind­e yumruk atan Osman Sarıgün’ün elini öperken verdiği pozla gündeme gelen Akp’nin yerel seçimlerde Ankara Etimesgut AKP aday adayı olan Önder Gökçekaya sosyal medya hesabından, Ekrem İmamoğlu’ya küfür ederek, tehditte bulundu. Gökçekaya, silahlı paylaşım da yaparak, “Soylu Bakanım’ın emirlerini bekliyoruz… Vur derse vururuz, öldür derse öldürürüz” diye yazdı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye