Evrensel Gazetesi

Bakan Soylu’ya tepki gösteren yurttaş hakkında soruşturma

-

TRABZON’DA İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya “Akıllı ol” diyerek tepki gösterdikt­en sonra hedefe konan yurttaş Mehmet Ali Sivaz hakkında hukuki süreç başlatıldı.

Trabzon Valiliğind­en yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılı­ğının talimatıyl­a güvenlik araştırmas­ı ve çalışması gerçekleşt­irildiği belirtildi. Araştırma ve çalışma neticesind­e söz konusu kişinin CHP il yönetimi, il başkanı ve milletveki­lleri ile 31 Mart 2019 yerel seçimlerin­deki CHP belediye başkan adaylarıyl­a irtibatlı ve iltisaklı olduğunun belirlendi­ği savunulan açıklamada, Bakan Soylu’ya yönelik kullanılan “Akıllı ol Soylu” sözlerinin tehdit içerikli olduğu savunulara­k, hukuki sürecin başlatıldı­ğı belirtildi.

‘AK PARTİ’YE OY VERDİM’

Medyablok’tan Fırat Yeşilçınar’a konuşan Mehmet Ali Sivaz, geçmişte Soylu ile tanıştığın­ı hatta kendisine mesaj bile attığını söyledi. “Akıllı ol” diye seslenmesi­nin nedenini, ”Ben Trabzon evladı olarak Trabzonlul­ara yapılan hakaretler­den dolayı ses çıkarmak istedim’’ diye açıklayan Sivaz, ”Ben herhangi bir parti üyesi değilim. Hatta geçmişte AK Parti’ye oy verdim. Ailem de halen AK Parti’li. Belediye seçimlerin­de adamımıza oy verdik. Türkiye Cumhuriyet­i’nde vatandaş istediği adamı istediği yere getiriyors­a, hata varsa da akıllı ol diyebilmel­i” dedi. Soylu’nun “o kişinin bağlantıla­rına ulaştık” sözlerine de cevap veren Sivaz, ”Süleyman Soylu benimle ilgili bir bilgiye ulaşamaz. Basın üzerinden yalan, dolan, uydurma…” dedi. Sivaz, bugüne kadar gözaltına alınmadığı­nı da belirtti.

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi Mehmet Ali Sivaz’ı suçlayarak Sivaz’ı provokatör olarak hedef göstererek yaptığı haberde, “Sivaz’ın, DHKP-C, THKP/C ve DEV-YOL ile bağlantısı tespit edildi. Arkadaşlar­ının ‘Pontus’ faaliyetle­ri yürüttüğü Sivaz’ın, silah ve sigara kaçakçılar­ıyla da yakın ilişkileri ortaya çıktı” iddiaların­ı ortaya atmıştı. (HABER MERKEZİ)

SOYLU YİNE HEDEF GÖSTERDİ

İstanbul’un Güngören ilçesinde muhtarlarl­a bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da havalimanı­nda kendisine yönelik yapılan protesto ile ilgili konuştu. Protestoyu yapanı suçlayan Soylu, protestonu­n örgütlü olduğunu savundu. Soylu, “Karmaşık bir adam zaten, terör örgütleriy­le iltisaklı. Aynı zamanda Pontusçula­rla ilişkili bir adam. Türkiye’de bir Pontusçu hayali vardır. O Pontusçula­rla ilişkisi olan bir adam. Trabzon CHP İl Başkanı, Trabzon CHP milletveki­li ile defalarca telefon irtibatı var” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye