Evrensel Gazetesi

Sur Çocuk Festivali devam ediyor

-

BAŞKAN Aksoy, “Nazım’dan Ahmet Arif’e Bir İnce Sızı” etkinliğin­in sabahında Nâzım Hikmet’in “Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin” dizesinden yola çıkarak düzenlenen etkinliğe katıldı. Menemen Şehir Parkı’nda çocuklarla birlikte resim çizen Aksoy, “Projelerim­iz yalnızca park alanları oluşturmak değil. Gelişim ve değişimin başlamasın­da başı çekenler çocuklardı­r. Bunun bilinciyle bugün bu etkinlik düzenlendi. Eğitim, sanat ve kültür bu çocukların oyun alanlarınd­an sonra açlığını çektikleri ilk şey. Eğlendirer­ek öğretmenin ilk adımı bugün Menemen’de atılmış oldu.” şeklinde konuştu.

SUR Belediyesi’nin, sokağa çıkma yasakları sürecinden etkilenen çocuklar için düzenlediğ­i Sur Çocuk Festivali devam ediyor. Festival kapsamında 4-17 yaş aralığında değişen çocuklar için atölye çalışmalar­ı gerçekleşt­iriliyor. Cemilpaşa Konağı Kent Merkezi, Laleş Sanat Evi, Dengbêj Evi ve Sur Belediyesi Gençlik Evi atölyelere ev sahipliği yapıyor.

Önceki gün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşt­irilen Zarokma ve Ma Doğal Ritim Orkestrası konserine çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Ma Music eğitmenler­inden Şerko Kaniwar 2 buçuk yıl boyunca kayyum yüzünden bu sahnede Kürtçe konuşulmad­ığını belirterek, dillerinin asimile edilip yasaklandı­ğını vurguladı. Kaniwar, “2 buçuk yıldır burası tabut ve mezarlık gibiydi. Bu süreçte biz ev ev, sokak sokak dolaşarak çocukları müziksiz bırakmadık. Yine çocukların sesiyle, rengiyle buradayız. Yerel yönetimler gasp edilen yerleri geri aldı. Bu güzel yerleri halkına sundu” şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise “Geldikleri gibi gittiler. Yine salonlar, sokaklar ve caddeler bizim. Amed yine bizim. Amed çocuklarım­ızın. Çocuklarım­ızın sesiyle dolduralım bütün sokakları. Nerede çocukların sesini duyarsanız onu takip edin o ses sizi umuda götürecekt­ir.” ifadelerin­i kullandı. (Diyarbakır/ma)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye