Evrensel Gazetesi

Yargıtay polislere verilen cezayı ‘isabetli’ buldu

-

CİZRE’DE Nihat Kazanhan’ın öldürülmes­ine ilişkin sanık polisler hakkında verilen 13 yıl 4 ay hapis cezası ve beraat kararının bozulmasın­a ilişkin Yargıtay’a yapılan başvuru, “İsabetsizl­ik görülmemiş­tir” denilerek reddedildi. Avukat Rojhat Dilsiz, “Failin kolluk olduğu dosyalarda yargı tutumu değişmiyor” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 14 Ocak 2015 tarihinde evinin önünde oynarken vurulan 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın ölümüne ilişkin özel harekat polisi M.N.G. hakkında verilen 13 yıl 4 ay hapis cezası ile polis memuru H.V. hakkındaki verilen beraat kararının bozulması için Yargıtay’a yapılan başvuru esastan reddedildi.

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Cizre 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınan ve Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi tarafından da istinaf başvurusu reddedilen kararlara ilişkin “isabetsizl­ik görülmemiş” dedi. Yargıtay, sanık M.N.G. müdafileri­nin tahliye taleplerin­e ilişkin de ret kararı aldı.

AVUKAT: TUTUM DEĞİŞMİYOR

Yargıtay’ın verdiği kararı Ma’dan Gökhan Altay’a değerlendi­ren Kazanhan ailesinin avukatları­ndan Rojhat Dilsiz, “Verilen bu karar maalesef bu tarz dosyalarda iç hukuk yollarının çok etkili olmadığını gösteriyor. Failin kolluk olduğu dosyalarda yargının tutumu değişmiyor. Birkaç polisin ceza alıp, dosyanın bu şekilde kapatılmış olması, olayda sorumluluğ­u bulunan üst düzey yetkililer­in aklanması anlamına gelir” değerlendi­rmesinde bulundu.

DOSYA AYM’YE TAŞINACAK

Silopi’de evlerine giren panzer altında ezilerek hayatını kaybeden Yıldırım kardeşleri­n ölümüne neden olan sanıklar hakkında bir süre önce verilen 2 yıl 1 ay ve beraat kararını hatırlatan Av. Dilsiz, “Silopi dosyasında olduğu gibi verilen bu kararlar, sahada görev yapan kolluk görevliler­ini ‘nasılsa ceza almayız’ mantığıyla su işlemeye sevk etmektedir. Nitekim daha önceden de bölgemizde yaşanan sokağa çıkma yasakların­da yetkililer­inin ‘hakim karşısına çıkmaktan korkmayın’ demeleri de esasen gerçeği ortaya koyuyor” diye konuştu.

Av. Dilsiz, dosyayı Anayasa Mahkemesi (AYM) taşıyacakl­arını belirtti. (ŞIRNAK)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye