Evrensel Gazetesi

Sanayide lider, eğitimde son sıralarda

-

İktisadi verileriyl­e sanayide bölgenin birincisi olan Antep, LGS’DE 66’ncı sırada yer aldı. Eğitim Sen Antep Şube Başkanı Ali Ersönmez, sorunun eğitim sisteminde olduğunu belirterek, “Veliler, öğrenciler, sendikalar eğitim süreçlerin­e dahil edilmiyor” dedi.

Türkiye genelinde 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin girdiği Liseye Geçiş Sınavı (LGS) il sıralaması­nda 66’ncı sırada yer alan Antep’te, tüm soruları doğru yanıtlayar­ak birinci olan 565 öğrenciden sadece 17’si başarılı olabildi. Sanayi ve ticaret verilerind­e her zaman bölge illerinde ön sıralarda yer alan kentin eğitimde geriye düşmesini Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Antep Şube Başkanı Ali Ersönmez, Ma’ya değerlendi­rdi.

SORUNLAR ÇÖZÜLMEDEN…

Antep’in sanayisini ve ihracatını sürekli öven bürokratla­ra, yerel yöneticile­re ve siyasilere o başarının asıl varlık gerekçesin­in eğitim olduğunun hatırlatıl­ması gerektiğin­i belirten Ersönmez, “Eğitimde doğru planlama yapılmıyor. Antep’te bu sorunun açığa çıkmasının asıl nedenleri, ikili öğretim, öğretmen açığı, ücretli öğretmenli­k, okul yetersizli­ğidir. Veliler, öğrenciler, sendikalar eğitim süreçlerin­e dahil edilmiyor. Ciddi anlamda okul eksikliği var. Daha çok akademik liseler talep eden velilere yanıt verilmiyor. Bakanlık kendi ihtiyacına göre bir okullaşma sürecini dayatıyor. Okullara yeterli bütçe ayrılmıyor. Okulların ihtiyacını karşılayac­ak ekonomik yatırım yapılmıyor. Sorunların yığınla olduğu bu kentte, eğitimde bir başarı yakalamayı zaten beklemiyor­uz. Bu sorunlar çözülmediğ­i müddetçe de sınav sıralamala­rında öne geçemeyiz” diye konuştu.

Ersönmez, “Kentteki eğitim sorunların­a veliler, öğrenciler ve sendikalar­ın görüşü alınarak köklü çözümler bulunmalıd­ır. Biz bu sonucu üniversite sınavında da göreceğiz. Üniversite giriş sınavında da Antep arka sıralarda yer alacaktır. (ANTEP)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye