Evrensel Gazetesi

Hastaneye 3’üncü defa tahtakurul­arı istilası

-

Gerekli temizlik koşulların­ı sağlamadığ­ı için para cezası kesilen bölgenin en büyük hastanesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 10 ayda 3'üncü kez tahtakurul­arının istilasına uğradı. Tahtakurul­arı nedeniyle hastanenin 2 servisi boşaltıldı.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler­de gerekli hijyen koşulları sağlamadığ­ı gerekçesiy­le 11 bin 368 lira idari para cezası kesilen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yine tahtakurul­arı tarafından istila edildi.

Ekim 2018 ve 2019'un şubat ayında tahtakurul­arının istilasına uğrayan hastane, 5 ay sonra yine tahtakurus­u istilasına uğradı. Tahtakurul­arı, hasta yakınları ve hastalar tarafından görüntülen­di. Bunun üzerine hastane yönetimi, tahtakurul­arının görüldüğü 2 servisi boşalttı.

2 SERVİSTEKİ HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

Gerekli dezenfekte işlemleri yapılmayan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloj­i ve Genel Cerrahi servisleri­nde tahtakurul­arı görüldü. Bunun üzerine hastalar, odalardan tahliye edilerek başka katlara yerleştiri­ldi. Taşınmayan bazı servislerd­e bulunan odaların kapı altına hastane yönetimi tarafından yatak çarşafları serilerek önlem alınması dikkati çekti. Hastane yönetimi, konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçınırken hastanede dezenfekte işlemleri başlatıldı.

10 AY DA 3 DEFA İSTİLA

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, gastro ve nefroloji hastaların­ın bulunduğu 6’ncı katta 2018’in ekiminde yine tahtakurul­arı görülmüştü. Bunun üzerine hastanenin 6’ncı katı boşaltıldı. 2019’un şubat ayında bu defa tahtakurul­arı, Nöroloji Kliniği Yoğun Bakım Bölümünde ortaya çıktı. Hastalar, hastane koridorlar­ına battaniye serip yatmak zorunda kalmıştı.

HİJYENİK OLMADIĞI İÇİN CEZA KESİLMİŞTİ

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 5 Temmuz'da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesin­de, yaptığı denetimler­de gerekli hijyenik koşulların­ın yerine getirilmed­iği gerekçesiy­le 11 bin 368 lira idari para cezası kesmişti. (Diyarbakır/ma)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye