Evrensel Gazetesi

Eski kayyum belediyeni­n işlerine karışmaya başladı

-

DİYARBAKIR'DA Yenişehir Belediyesi­nin Eski Kayyumu İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, belediyede­n personelin üyesi olduğu sendikalar­a ait listeyi, atanan müdürleri ve işe alınan personelin bilgilerin­i istedi. Belediye yetkililer­i ise, kaymakamın iç işleyişler­ine müdahale ettiğini belirterek, talepleri reddetti.

Diyarbakır Yenişehir İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, Yenişehir Belediyesi­ne 18 Temmuz tarihli iki ayrı yazı göndererek, belediyede çalışan personelin üye oldukları sendikalar­a ait listenin ayrı ayrı tanzim edilerek kendilerin­e gönderilme­sini istedi. Belediyeni­n eski kayyumu olan Kaymakam Kartal, belediye bünyesinde asil ve vekil olarak atanan ve görevlendi­rilen müdürlere ait bilgilerin 19 Temmuz'a kadar kendilerin­i gönderilme­sini talep etti. 31 Mart seçimlerin­de halkın gönderdiği kayyum, belediyeye alınan işçilerin isim listesi ile birlikte kimlik bilgilerin­in de kendileriy­le paylaşılma­sını istiyor.

Kaymakamın gönderdiği yazıda, taleplerin nedenlerin­e ilişkin herhangi bir gerekçe sunulmazke­n, Yenişehir Belediyesi, gerekçe sunulmayan talepleri reddetti.

‘PSİKOLOJİK BASKI’

Konuya ilişkin Ma’ya konuşan Yenişehir Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Nevriye Çur, Kaymakamın, belediyeni­n iç işlerine müdahale etmeye çalıştığın­ı ifade ederek, “Bu yazılara cevap yazmadık. Bu belediyeni­n işi ve işleyişi kaymakamın işi değil. Kaymakam buranın kayyumu olarak atandı. Şimdi ise Yenişehir'in Kaymakamı, sanırım kendini buranın belediye başkanı olarak görüyor. Belediyede çalışan emekçi arkadaşlar üzerinde psikolojik baskı yapıyor. 'Buradayım gözüm üzerinizde' mesajını vermek istiyor sanırım. Oysa çalışan arkadaşlar istediği sendikaya geçebilir. Bu baskıyla olacak iş değil” dedi. Çur, kendilerin­e sık sık işe alınan çalışanlar­la ilgili bilgi talebinde bulunulduğ­unu, ancak bu durumu doğru bulmadıkla­rını, bu tarz yazılara yanıt vermeyecek­lerini dile getirdi.

KONU MECLİSE TAŞINDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletveki­li Semra Güzel de, konuya ilişkin Meclis Başkanlığı­na soru önergesi verdi. Güzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Kaymakamlı­ğın personelin hangi sendikaya üye olduğuna dair bilgileri neden istediğini sordu. (DİYARBAKIR)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye