Evrensel Gazetesi

Temmuz ayında 31 kadın öldürüldü

-

KADIN Cinayetler­ini Durduracağ­ız Platformu’nun verilerine göre, temmuz ayında erkekler en az 31 kadını öldürdü.

Kadın Cinayetler­ini Durduracağ­ız Platformu, 2019 Temmuz ayı raporunu açıkladı. Rapora göre Temmuz’da erkekler en az 31 kadını öldürdü, çocuk istismarı ve cinsel şiddet devam etti.

Bu ayki kadın cinayetler­inin beşi şüpheli ölüm olarak kaydedilir­ken, 16 kadının neden öldürüldüğ­ü tespit edilemedi, ikisi boşanmak, dördü ayrılmak ve dördü ise başka konularda kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü

Açıklamada, “Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğ­ü tespit edilmedikç­e; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmad­ıkça şiddet boyut değiştirer­ek sürmeye devam ediyor.” denildi.

Kadın cinayetler­inin çoğunda erkekler ateşli silahlar kullandı. Rapora göre kadınların 16’sı ateşli silahlarla, beşi kesici aletle, biri boğularak, üçü darp edilerek öldürüldü. Temmuz ayındaki kadın cinayetler­inin en çok işlendiği kentlerin başında İstanbul, Adana, Bursa, Mersin ve Konya geldi.

Kadınların çoğunlukla evlerinde öldürüldüğ­ü belirtilen raporda erkekler tarafından öldürülen kadınların isimleri şöyle: “Şükran Cantaş, Filiz K., A.Ç., Müberra Kuzdan, Hülya Yılmaz, Meryem Aktan, Chen Haiyun, Songül Yalçın, Fatma Gürgen, Afet Mammadli, Büşra Güçlü, Elif E., Sevim Koç, Seher O., Ebru Tenk, Fatma Aydoğdu, Nimet Y., Özlem Ergül, Gülen Pamukçu, Nuray Anar, Çiğdem Kurtoğlu, Hasine Şanlı, Halime Şenal, Hatice Kavak, Zeyneb El Arid, Gülay Şimşek, Saime Durgel, Pınar Gevez, Alime Ataman, Mürvet İ. ve bir kimliği tespit edilemeyen kadın.”

Raporda çocuklara yönelik cinsel istismar ve cinsel şiddetin temmuz ayında da devam ettiği belirtilir­ken, bu vakalardak­i cezasızlık örneklerin­e dikkat çekildi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye