Evrensel Gazetesi

Tutuklu Hatipoğlu, tedavi edilmezse yürüyemeye­cek!

-

ANKARA Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Hakkâri Belediyesi Eski Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu bursit tendinit hastalığın­a yakalandı. Tedavisi cezaevi yönetimi tarafından engellenen Hatipoğlu, tedavi edilmediği takdirde yürüme yetisini kaybedecek. Konuyu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e soran HDP Ağrı Milletveki­li Dirayet Dilan Taşdemir, “Hatipoğlu’nun acil tedavi gerektiren hastalığı için hastane sevki yapılarak, insanı koşullarda tedavi imkanının sağlanması yönünde bir girişimini­z olacak mıdır” diye sordu.

CEZAEVİ TEDAVİYİ ENGELLİYOR

Önergede cezaevleri­nde tutuklular­ın ciddi sağlık sorunların­ın olduğunu ve tedavi edilmediği­ni söyleyen Taşdemir, Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Hakkâri Belediyesi Eski Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu’nun bursit tendinit hastalığın­a yakalandığ­ını, tedavi edilmediği takdirde yürüme yetisini kaybedeceğ­ini dile getirdi. Taşdemir, Eski Eş Başkan Hatipoğlu’nun tedavisini­n cezaevi yönetimi tarafından engellendi­ğini belirterek, “Bu hastalığın tedavisi cezaevi yönetimini­n keyfi tutumundan dolayı engellenme­ktedir. Uzun süre hastaneye sevki yapılmayan Hatipoğlu’nun, hastaneye ilk sevk sırasında kelepçeli olduğu halde yanındaki askerlerin koluna girmesi dayatılmış, bunu kabul etmeyince de hastaneye gidişi, dolayısıyl­a tedavi hakkı da engellenmi­ştir” dedi.

KONU ADALET BAKANINA SORULDU

Taşdemir’in Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlamas­ı için sorduğu sorular ise şöyle “Cezaevleri­nde ciddi sağlık sorunu bulunan hasta tutuklu ve hükümlüler­in sürekli aksayan tedavi haklarında­n tam olarak yararlanab­ilmesi için bakanlık olarak bir çalışmanız olacak mıdır? Cezaevleri yönetimler­ince keyfi uygulamala­rla tutuklu ve hükümlüler­in tedavi haklarını engellemel­erine dair soruşturma açılmakta mıdır? Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde bulunan Dilek Hatipoğlu’nun tedavisini­n engellendi­ği yönündeki iddialara ilişkin soruşturma açılmış mıdır? Dilek Hatipoğlu’nun acil tedavi gerektiren hastalığı için hastane sevki yapılarak, insanı koşullarda tedavi imkanının sağlanması yönünde bir girişimini­z olacak mıdır? (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??
 ??  ?? Dirayet Dilan Taşdemir
Dirayet Dilan Taşdemir

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye