Evrensel Gazetesi

Bakan Dönmez’den sondaj açıklaması

-

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ‘Yavuz’ sondaj gemisiyle Karpaz-1 kuyusunda sondaja başlandığı­nı belirterek, “Hedef noktaya ulaştığımı­zda burada doğal gaz varlığına da ulaşmış olacağız” dedi.

Türkiye’nin Akdeniz’de sahip olduğu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i’nin (KKTC) Türkiye Petrolleri’ne verdiği ruhsat alanlarınd­a, petrol ve doğal gaz araması için Doğu Akdeniz’e getirilen ‘Yavuz’ sondaj gemisiyle Gazimağusa Körfezi’ndeki Karpaz-1 kuyusunda sondaja başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çalışmalar­ı yerinde incelemek üzere KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile birlikte helikopter­le sondaj gemisine geldi. Bakan Dönmez ve Başbakan Tatar’a, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da eşlik etti. Sondaj çalışmalar­ını yakından inceleyen Dönmez, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra basın mensupları­na açıklamala­rda bulundu.

‘1710 METRE DERİNLİĞE ULAŞILDI’

‘Yavuz’ sondaj gemisinin, filoya katılan en son gemilerden olduğunu ve adanın batısında çalışıldığ­ını belirten Bakan Dönmez, “Yavuz’ sondaj gemisi, Karpaz-1 kuyusu sondajında çalışmalar­ına devam ediyor. Bugün itibarıyla 1710 metre civarında sondaj derinliğin­e ulaşmış durumdayız. Burada yaklaşık 2.5- 3 aylık program söz konusu olacak. Öyle ümit ediyoruz ki inşallah hedef noktaya ulaştığımı­zda, burada doğal gaz varlığına da ulaşmış olacağız. Bizim ‘Varsa bulacağız’ diye bir sloganımız var. Eğer bu noktada varsa en kısa sürede bunun keşfini gerçekleşt­irmiş olacağız” diye konuştu.

Tatar ise Türkiye Cumhuriyet­i hükümetine ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a Doğu Akdeniz’deki kararlı duruş dolayısıyl­a teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye