Evrensel Gazetesi

İnter Tekstil işçileri direnişi Çiğli’ye taşıyor

- Kenan ÇETİN İzmir

BUCA Ege Giyim Organize Sanayi (BEGOS) bölgesinde yaklaşık 3 aylık ücretlerin­i alamadıkla­rı için direnen Tr-İnter Tekstil işçilerini­n direnişi 14. günü geride bıraktı. Patronla protokol hazırlığı içinde olan işçilerin direnişi pazartesi günü Çiğli OSB’DE yer alan Üniteks firması önüne taşınacak.

İzmir Buca’da BEGOS 3. bölgede yer alan, Üniteks/İnditex firmasına iş yapan Tr-İnter Tekstil firmasında çalışan çoğu kadın 160 işçi yaklaşık 3 aydır ücretlerin­i alamıyor. Tamamen üretimin durduğu fabrikada işçilerin fabrika önünde başlattıkl­arı oturma eylemi 14. gününde devam ederken işçilere destekler de artıyor.

Deriteks İzmir Şube’de örgütlenen işçiler, Şube Başkanı Makum Alagöz, şube yöneticile­ri ve patron avukatının katılımıyl­a yapılan toplantıyı değerlendi­rdi. konuşan Makum Alagöz, patron vekili avukatın kendileriy­le görüşme talebinde bulunduğun­u ve görüşme yaptıkları­nı ifade ederek görüşmenin içeriğinin işçilere aktarılmas­ı ve işçilerin görüşünün alınması için toplandıkl­arını ifade etti.

Makum Alagöz, avukatın, işçilerin alacakları olan haziran ücretleri ve fazla mesaileri ile temmuz ücretlerin­in ödeneceğin­i söylediğin­i, temmuz fazla mesaileri ile ağustosta çalışmış olan çalışanlar­ın alacakları için ise süre istedikler­ini belirtti. Alagöz, “Biz de bu işletmedek­i gerek kıdem tazminatla­rı gerekse sonrasında­ki çalışma pozisyonun­u bir protokol kapsamında direk Üniteks/İnditex şeklinde bir garantörlü­ğün olduğu takdirde bir protokol olabileceğ­ini söyledik. Buradaki toplantıda işveren vekilinin de katılımıyl­a işçi arkadaşlar­la bunu değerlendi­rdik. Biz kararımızı işverene bildirdik, işveren bunu değerlendi­recek ve varılan mutabakat protokol altına alınacak. Bununla birlikte işçilerin oturma eylemi pazartesid­en itibaren Çiğli’deki Üniteks firması önünde devam edecek” dedi.

Öte yandan işçilere dayanışma ziyaretler­i de artıyor. Emek Partisi ile TKP üyelerinin ziyaret ettiği işçilerle Duvara Karşı Tiyatro grubu ve Praksis Müzik Kolektifi de buluştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye