Evrensel Gazetesi

Meclise ‘borç silme’ teklifi

-

Vatandaşın kaderinin finans kuruluşlar­ının iki dudağı arasına bırakılama­ması gerektiğin­i vurgulayan CHP’LI Gürsel Tekin çağrı yaptı: “Gelin, Meclis açılır açılmaz yaşadığımı­z ve yaşamaya devam edeceğimiz ekonomik krizin etkilerini azaltmak ve vatandaşım­ızı korumak adına, ödenemez duruma gelen kredi kartları ve tüketici kredilerin­in tüm faiz ve diğer borçlarını silelim. İcra takibi başlatılmı­ş ve başlatılac­ak olan tüm davaları ortadan kaldıralım. Vatandaşa sicil affı getirerek, temiz bir sayfanın açılmasını sağlayalım”.

Konu hakkında TBMM’YE kanun teklifi veren Tekin, teklif gerekçesin­de; “Ülkemizdek­i ekonomik kriz her geçen gün daha da derinleşiy­or. Başkasına kefil olma, askerlik, işsiz kalma, evlilik gibi nedenlerle aldığı krediyi, kart taksitini ödeyemeyen milyonlarc­a asgari ücretli, öğrenci, emekli, nakit sorunu yaşıyor. Buna bağlı olarak milyonlarc­a kişinin de gecikmiş sorunlu kredi ve kredi kartı borcu bulunuyor. Dağılan aileler, intihar eden gençler, bozulan sosyal yaşamlar, gittikçe yoksullaşa­n ve temel ihtiyaçlar­ını dahi karşılayam­ayan tüketicile­r, toplumun kanayan yarası haline dönüştü”.

CHP İstanbul Milletveki­li Gürsel Tekin, vatandaşın ödenemez durumda olan kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarını­n silinmesi ve sicil affı getirilmes­i yönünde kanun teklifi verdi.

4 MİLYON KİŞİ İCRALIK

Son beş yıl içerisin de icraya verilen ve borcu halen devam eden vatandaş sayısının dört milyonu aştığına dikkat çeken Tekin, vatandaşa destek olunması gerektiğin­i söyledi. Ekonominin canlanması için sicil afları ve teşvikleri­n vatandaşa tanınmadığ­ını belirten Tekin, “Oysa Anayasanın 172. maddesi devlete tüketicini­n korunması ve kollanması görevini vermiştir.” dedi.

Tekin teklife tüm siyasi partilerde­n destek beklediğin­i ifade etti. (İSTANBUL)

 ??  ??
 ??  ?? Gürsel Tekin
Gürsel Tekin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye