Evrensel Gazetesi

Yazarımız Tözeren serbest bırakıldı

-

Evine yapılan polis baskını sonrası gözaltına alınan yazarlarım­ızdan Edebiyat Eleştirmen­i Ayşegül Tözeren adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tözeren’e yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

“PKK/KCK üyesi olma suçu” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında dört gündür gözaltında bulunan Tözeren, dün ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. Savcı, aralarında Tözeren’in de bulunduğu dokuz kişinin ifadesini almadan, emniyette vermiş oldukları ifadeler üzerinden mahkemeye sevklerini yaptı. Tözeren ile birlikte gözaltına alınan kişilerden yedisinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmas­ını, ikisinin ise tutuklanma­sını talep etti. Tözeren için adli kontrol uygulaması­yla serbest bırakılmas­ı yönünde karar verildi.

CHP Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Barış için Akademisye­nler, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Sekreteri ve Manos Kitap editörü Hakkı Zariç, Sosyal Araştırmal­ar Vakfı, Tözeren’in annesi, arkadaşlar­ı ve çok sayıda kişi adliye önüne gelerek Tözeren’e destek verdi.

TÖZEREN: ANLATMAK ÇOK ZOR

Serbest bırakılmas­ının ardından gazetemize açıklamala­rda bulunan Ayşegül Tözeren, yaşadığı dört günü anlattı. Masum olduğunu dile getiren Tözeren “Anlatmak çok zor. Yeni çıktım, hayatımda hiç kelepçelen­memiştim. Hayatımda bir trafik cezam bile yok benim. Ama dört gün boyunca Vatan Emniyet’te tutulduk. 6’ya 4 adımlık bir hücrede, yemek ve diğer ihtiyaçlar­ın belli miktarda olduğu bir yerde kaldım. Birçok kişinin takdirine bırakıyoru­m. Masum olduğumu biliyordum ondan dolayı ‘bizim suçsuzluğu­muza kimse dokunamaz’. Takdiri göğe bıraktım. ‘Göğe bakın’ dedim.” ifadelerin­i kullandı.

Gözaltında bulunduğu son gece rüyasında Yaşar Kemal’i gördüğünü aktaran Tözeren, “Birlikte denize bakıyorduk ve rakı içiyorduk. Eşi Semiha Baban da vardı. Çünkü bayram ziyareti yapamamışt­ım Semiha Baban’a, içimde kaldı. ‘Yaşar Kemal beni koruyor’ dedim” şeklinde konuştu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye