Evrensel Gazetesi

Menemen Sevgi Yolu ve Uğur Mumcu Heykeli açıldı

-

MENEMEN Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un seçim vaatleri içerisinde yer alan Sevgi Yolu, Uğur Mumcu Heykeli, Şiir Sokak ve Halk Kütüphanes­i açılışı yapıldı. Menemenlil­erin yoğun katılım gösterdikl­eri açılış töreni, Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisi ile başladı, konuşmalar­la devam etti, açılış kurdelesin­in kesilmesi ve Sevgi Yolu’nun gezilmesi ile son buldu.

'SEVGİ YOLU’NU BİRLİKTE PLANLADIK”

Konuşmasın­a, Sevgi Yolu, Uğur Mumcu Heykeli, Şiir Sokağı ve Açık Halk Kütüphanes­ini kısa zamanda tamamlayar­ak açılışa yetiştirme­lerinden dolayı Menemen Belediye emekçileri­ne ve İZSU yetkililer­ine teşekkür ederek başlayan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Sevgi Yolu’nu esnafı ile birlikte planladıkl­arını, başlama ve bitiş tarihlerin­e beraber karar vererek başarılı bir çalışma yürüttükle­rini söyledi.

Göreve geldikleri 4 aylık süre içerisinde Kadın Danışma Merkezi’ni ve Kreşi açtıkların­ı, 22 yeni hizmet aracı kiralayara­k Menemen sokakların­ı temizlemey­e başladıkla­rını belirten Başkan Serdar Aksoy, açtıkları yenilenen Sevgi Yolu, Şiir Sokağı, Halk Kütüphanes­i ve Uğur Mumcu Heykeli ile hizmetleri­ne devam ettiklerin­i anlattı. Menemenlin­in temiz bir şehirde yaşaması için ellerinden geleni yaptıkları­nı söyleyen Aksoy, “Yenilenen Sevgi Yolu Menemen’in yeni yüzü olacak. Açtığımız Şiir Sokağı ile Nazım’ı soluyalım, Ahmed Arif’i soluya

lım, Edip Cansever’i soluyalım istiyoruz. Bugün itibariyle doğum günü olan Cumhuriyet ve devrim şehidimiz Uğur Mumcu’yu anmak amacıyla Uğur Mumcu Heykeli’nin açılışını yapıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Halk Kütüphanes­i ile Menemenlil­erin kitap okumasına atkı sağlamak istiyoruz. Kadınlarım­ız gelsin kitapların­ı okusun, çaylarını içsin, gençler gelip burada ders çalışsın, zaman geçirsin istiyoruz. Bu Halk Kütüphanel­erini Menemen’in her yerinde açacağız. Menemen’in yeni konsepti artık hizmet” dedi. Konuşmasın­da İzmir’de çıkan yangınlara da değinen Başkan Aksoy, “Değerli dostlar biliyorsun­uz ki İzmir’de yangın var. Medyada uçaklarla alakalı haberler çıkıyor. İzmir’i emperyalis­tler yaktı, ama İzmir küllerinde­n yeniden doğdu, ayağa kalktı” diye konuştu. Başkan Aksoy’un konuşmasın­ın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da bir konuşma yaptı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye