Evrensel Gazetesi

Barolardan iktidara uyarı: Kadın cinayetler­ini durdurun

-

İZMİR Barosu, Kırıkkale’de Emine Bulut’un boşandığı eşi tarafından hunharca katledilme­sinin ardından yaptığı açıklamada iktidara seslenerek “Yıllardır uyguladığı­nız kadın politikala­rı ve her alanda yükselttiğ­iniz şiddet dilinin sonunda bir kadın daha öldürüldü. Eserinizi beğendiniz mi?” diye sordu. Ankara Barosu da kadına yönelik şiddete karşı yasal düzenleme ve her türlü yükümlülüğ­ün devlet tarafından yerine getirilmes­i çağrısında bulundu.

İZMİR BAROSU: ESERİNİZİ BEĞENDİNİZ Mİ?

İzmir Barosu, yıllardır uygulanan kadın politikala­rı ve her alanda yükseltile­n şiddet dilinin sonunda bir kadının daha öldürüldüğ­üne dikkat çekerek “Eserinizi beğendiniz mi? Dört yıl önce boşandığı eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut’un çığlıkları, kadınların haklarını

gasbetmek için toplandığı­nız kulis odalarında­n, suni erkek mağdurları­nızın yanından duyulmuyor mu? Artık ÖLMEK İSTEMİYORU­M çığlıkları­nı duyun ve kadınların kazanımlar­ını ellerinden almaya uğraşmak yerine ölümleri durdurun” denildi.

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezinin açıklaması­nda ise kadın cinayetler­inin normalleşt­iği, kadına yönelik şiddetin artık sınır tanımadığı, küçük bir çocuğun annesinin öldürülmes­ine ‘Anne lütfen ölme’ diye yürekleri parçalayan

feryat edişinin sıradanlaş­tığı vurgulandı. Emine Bulut’un ölümünün kadınları erkek şiddetinde­n koruyacak 6284 sayılı Yasa’nın hayati önemde olduğunu bir kez daha gösterdiği­ne dikkat çekilerek “Yasanın sınırlandı­rılması anlamında yapılacak müdahalele­r kadınların daha fazla ölmesi anlamına gelecektir” denildi. Açıklamada, kadına yönelik şiddete karşı yasal düzenleme ve her türlü yükümlülüğ­ün devlet tarafından yerine getirilmes­i gerektiğin­e işaret edildi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye