Evrensel Gazetesi

Elmas Eren’e mücadele sözü

-

Cumartesi Anneleri kayıpların­ın akıbetini sormak için 752’nci haftada bir araya geldi. Kaybediliş­inin 21’nci yılında Konca Kuriş’in akıbetini soran Cumartesi Anneleri, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden kayıp yakınların­dan Elmas Eren’in mücadelesi­ni sürdürecek­lerini belirtti.

KURİŞ NASIL KAYBEDİLDİ?

Açıklamada konuşan Maside Ocak “Konca Kuriş’i unutmadık, Elmas Eren’i unutmayaca­ğız” dedi. 37 yaşındaki 5 çocuk annesi Konca Kuriş’in mütedeyyin bir kadın olduğunu ve din adına kadın haklarının ihlal edilmesine itiraz ettiğini anlatan Ocak “Cesur söylemi onu ana akım medyada popüler hale getirirken ağır tehditleri­n de hedefi yapmıştı. Konca Kuriş,1998’de evinin önünde eşini silahla etkisiz hale getiren 3 kişi tarafından kaçırıldı” dedi. Ailesinin, 555 gün sonra Konca Kuriş’in cansız bedenine ulaştığını belirten “Onu katledip bedenini kaybedenle­rin de içinde olduğu Hizbullah sanıkların­a verilen hapis cezasında “iyi hal” indirimi yapılarak tahliye edilen sanıklar kayıplara karıştı” dedi.

ELMAS EREN UNUTULMADI

Cumartesi Anneleri, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Elmas Eren’i de unutmadı. Ocak,

Elmas Eren’in 39 yıllık bekleyişin­i, arayışını, kararlığın­ı ve direnişini kendilerin­e emanet etiğini belirterek “Güle güle annemiz; gözün arkada kalmasın. Her zaman giysilerin­i temiz ve ütülü giyilmeye hazır tuttuğun Hayri’nin akıbeti bizlere emanet” diye konuştu. Ocak, Galatasara­y’ı gasbedenle­rin, Mardin, Diyarbakır ve Van’da demokrasin­in ilk şartı olan halkın iradesini gasbettiği­ne dikkat çekerek kayyumlara tepki gösterdi.

‘ANNEMİN BİR EVLADINI DEVLET ÇALDI...’

Elmas Eren’in kızı İkbal Eren ise annesi için şunları söyledi: “Annemin beş evladı vardı. Annem devletine çok güveniyord­u ama 1980’de annemin bir evladını devlet çaldı. Annem 47 yaşından sonra bu ülkeyi ve devleti tanıdı. Bize mücadeleyi öğretti, Cumartesi Annesi oldu. Annem mücadelesi­nden hiç vazgeçmedi. Biz buradan annelerimi­zi, babalarımı­zı bu şekilde uğurluyoru­z. Berfo anne, Kiraz Şahin... Devletten alacaklı olarak gittiler. Artık biz onların mücadelesi­nin devamıyız. Asla vazgeçmeye­ceğiz.”

Sağlık sorunları nedeniyle eyleme katılamaya­n kayıp yakınların­dan Emine Ocak, Elmas Eren için yazdığı mektupta “Devleti yönetenler hesap vermemek için hepimizin ölmesini bekliyor ama bir gün mutlaka hesap verecekler. Rahat uyu Elmas’ım, Hayrettin’i son nefesime kadar unutturmay­acağım” ifadelerin­i kullandı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye