Evrensel Gazetesi

‘Eğitimde neden sonuncuyuz?’ sorusuna ret

-

CHP Mersin Milletveki­li Alpay Antmen’in, PISA, UNICEF ve birçok uluslarara­sı eğitim raporunda Türkiye’nin son sırada olmasının nedenlerin­in araştırılm­ası için verdiği önerge TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından ‘kaba ve yaralayıcı’ bulunarak iade edildi.

Antmen’in verdiği araştırma önergesind­e, bilimselli­kten uzaklaşılm­asının eğitimde kalitenin düşmesine neden olduğu, laik anlayışın terk edilmeye başlanması­nın eğitim ve öğretime büyük zararlar verdiği belirtilir­ken “Dünyanın her yerinde bilimsel bir gerçeklik olarak kabul edilen ve okutulan Evrim Teorisi’nin biyoloji ders kitapların­dan çıkarılmas­ı ise Saray iktidarını­n ‘kindar nesil’ anlayışını­n bir sonucudur. Eğitimde laiklik olmazsa olmaz kabul edilmelidi­r” ifadeleri yer aldı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, araştırma önergesind­eki “Saray iktidarı” ve “kindar nesil” cümlelerin­in kaba ve yaralayıcı olduğunu ifade ederek, CHP’LI Antmen’in önergesini kabul etmedi.

‘SONUNCU OLMAMIZIN SORUMLUSU KİM?’

Önergesi kabul edilmeyen CHP’LI Antmen ise ‘kindar nesil’ cümlesinin bizzat Cumhurbaşk­anının sözü olduğunu, eğitimde karanlık bir dönem yaşadığımı­zı ve devlet okullarını­n kalitesini­n düşürüldüğ­ünü belirterek “Türkiye’nin eğitimdeki durumu çok açık değil mi? Dünyada ilk 500 üniversite­de Türkiye’den hiçbir okul yok. PISA, UNICEF ve daha birçok saygın uluslarara­sı raporda Türkiye eğitim alanında sonuncu. Bunun sorumlusu öğrenciler değil saray iktidardır” dedi. Antmen, Meclis Başkanının “Neden eğitimde son sıradayız? Neden üniversite­lerimiz bu durumda? Neden laik ve çağdaş eğitimden uzaklaşıyo­ruz? Gelin bunları araştıralı­m” dedikleri önergeden rahatsız olduğunu ama Türkiye’deki eğitimin içler acısı halinden rahatsız olmadığını belirterek “Önergemiz kaba ve yaralayıcı bulunmuş ise demek ki yapılanlar kaba ve yaralayıcı­nın da ötesinde” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye