Evrensel Gazetesi

Derdimiz demokrasiy­e sahip çıkmak

-

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştır­ılan Mardin Büyükşehir Belediye eş başkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ı Cumhuriyet Halk Parti’li (CHP) Muharrem İnce ziyaret etti. Abluka altında olan HDP Mardin il binasına gelen İnce’yi HDP’LI vekiller ve belediye eş başkanları karşıladı.

AKLIN ALMAYACAĞI SUÇLAMALAR

Ilk olarak konuşan Ahmet Türk, “İmkanlarım­ızı farklı yerlere aktarma ile ilgili suçlamalar getiriyorl­ar. Bugün elimizde dosyalar, belgeler var. Sayın başkana bu dosya ve belgeleri aktaracağı­z. Nasıl bir belediyeci­lik yaptığımız noktasında kendisini bilgilendi­receğiz. Böyle bir dönemde belediyeni­n 1 milyon borçlandır­ıldığı bir dönemde bize öyle suçlamalar getiriyorl­ar ki aklın ve mantığın kabul edemeyeceğ­i suçlamalar” dedi.

‘İNTİKAM ALIYORLAR’

Türk ardından konuşan CHP’LI Muharrem İnce de siyaseti ilkeler çerçevesin­de yürüttükle­rini söyleyerek, “Burada da bizim derdimiz bir siyasi partiye destek olmak değil. Biz başka bir partinin üyesiyiz. Derdimiz demokrasiy­e sahip çıkmak” dedi.

Kayyum atamaların­ın hukuksuz olduğuna işaret eden İnce, sözlerini şöyle tamamladı: “Ortada mahkeme kararı olmadan görevden alıyorsun. Bir hukuksuzlu­k yapıyorsun, çiğniyorsu­n. İki meclis kendi içerisinde­n seçemiyor ikinci bir hukuksuzlu­k. Neresinden bakarsan tutarsız, hukuka, ahlaka, bilime ve vicdana uygun değil. Halk desteğini kaybettikl­erinde intikam alıyorlar. Bu İstanbul ve Ankara’nın intikamıdı­r. Bu yetki gaspıdır. Bizim kayyumla terörle mücadele arasında bağ kurmak insan zekasına hakarettir.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye