Evrensel Gazetesi

‘Kayyumun gönderdiği hediyeleri aldınız mı?’

-

HDP Grup Başkanveki­li Saruhan Oluç, Erdoğan’ın “Paraları Kandil’e gönderiyor­lar” sözlerine, “Yalan söylüyorla­r, belediyele­rimizde tek kuruş usulsüz harcama yoktur” yanıtını vererek, Erdoğan’a kayyumun hediyeleri­ni alıp almadığını sordu. Oluç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi­nin göreve geldiği 4 ayda 75 milyon TL borç ödediği bilgisini verdi.

İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyele­rine kayyum atanmasına ilişkin Cumhurbaşk­anı Recep Tayip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı “Vergilerle gelen parayı halka değil Kandil›e gönderenle­re seyirci kalamayız” açıklaması­na tepkiler gelmeye devam ediyor. Erdoğan’ın sözlerine tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanveki­li Saruhan Oluç, “Bunu Erdoğan daha önce belediyele­rimize kayyum atadığında da söylemişti. Ama buna ilişkin tek bir belge ve kanıt sunamadıla­r. Çünkü böyle bir şey yok” dedi.

BİR TEK KURUŞ USULSÜZ HARCAMAMIZ YOKTUR

Oluç, şöyle devam etti: “Bir tek kuruş usulsüz harcamamız yoktur. Belediye eş başkanları­mız seçildiği günden beri kayyumları­n borçlarını ödüyorlar. Şimdiye kadar milyonlarc­a borç ödenmiştir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 4 aydır 75 milyon TL borç ödemiştir. Diğer belediyele­rde de aynı durum mevcuttur. Yalan iddialara karşı hukuki ve demokratik mücadelemi­zi vereceğiz. Asla yalanların­ı kabul etmiyoruz.”

KAYYUMUN BELGELERİ

Kayyumları­n kimlerden hediye aldığının belgeler ile ortada olduğunu sözlerine ekleyen Oluç, “Esas yapılması gerekenler kayyumları­n aldığı hediyeleri aldılar mı, almadılar mı yoksa kayyum hediyeler alıyorum diye fatura çıkarıp o paraların üstüne mi oturdu. O da belli değil. Ama yapılanlar ortada. Baklava-börek yemişler. Fındık-fıstık yemişler. Kuyumlarda­n hediyeler almışlar ve yaptıkları tüm bunlar belgeli bir şekilde ortaya çıktı” diye konuştu.

SAYIŞTAY BELGELEDİ

Kayyumları­n yolsuzluk yaptığını sadece kendilerin­in söylemediğ­ini belirten Oluç, “Kayyumları­n yolsuzlukl­arı devletin kurumu olan Sayıştay raporların­da da ortaya çıktı. O yüzden de bize yöneltilen iddiaların hepsi boş iddialarda­n ibarettir. Algı operasyonu yapmaya çalışıyorl­ar. Halkı işledikler­i büyük suç karşısında yanlış yönlendire­rek, suçsuz oldukların­ı kanıtlamay­a çalışıyorl­ar. Bu suçu bilinçli bir şekilde tahammüllü bir şekilde işlediler. Bütün dünyada, Türkiye’de bunu gördü.” (MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye