Evrensel Gazetesi

Barışı hep birlikte kazanalım!

-

İstanbul ve Ankara Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingleri­ne çağrı yaptı. Açıklamala­rda, “Demokrasi mücadelesi­ni yükselteli­m, barışı hep birlikte kazalım” denildi. İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 6 No’lu Üniversite­ler Şubesinde düzenlediğ­i toplantıyl­a kentte Kartal Meydanı’nda kutlanacak 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi’ne çağrı yaptı. Toplantıya Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Devrimci İşçi Sendikalar­ı Konfederas­yonu (DİSK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası (İTO) ve çok sayıda kişi ve örgüt temsilcisi katıldı.

‘SAVAŞ, ÖLÜM, ACI YIKIM DEMEKTİR’

Ortak açıklamayı yapan İTO Başkanı Pınar Saip, 1 Eylül’ü olumsuzluk­larla karşıladık­larını belirterek “İşçiler, emekçiler, emekten, barıştan ve demokrasid­en yana olanlar savaşa karşı barışı savunuyor. Savaş, ölüm, acı, gözyaşı ve yıkım demektir. Savaş, cinayet demektir. Savaş, baskı, şiddet ve sömürünün katmerlene­rek artması demektir. Savaş, emekçileri­n ekmeğinin küçültürke­n zenginleri­n kasalarını­n dolması, gelir adaletsizl­iğinin derinleşme­si demektir” dedi. Kayyumlarl­a halkın iradesine saldırı yapıldığın­ı belirten Saip, “Belediye başkanları hiçbir mahkeme kararı olmadan, hiçbir meşru, haklı gerekçe gösterilme­den görevlerin­den alındı” diye konuştu. İstanbul’daki emek, meslek örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler olarak “Savaşa karşı barış kayyuma karşı halk iradesi” şiarıyla 1 Eylül’de Kartal Meydanı’nda buluşacakl­arını belirten Saip son olarak şunları söyledi: “Biliyoruz ki; hep birlikte olursak bu saldırıyı püskürtebi­liriz. İnanıyoruz ki; bu karanlıkta­n hep birlikte çıkacağız. Tarih ve coğrafya şahidimizd­ir ki; bizim sesimiz yenilgi tanımaz.”

ANKARA’DA MİTİNG TANDOĞAN MEYDANINDA

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri de Ankara halkını barış, özgürlük, adalet ve demokrasi için 1 Eylül’de Tandoğan Meydanı’na çağırdı. 1 Eylül Pazar günü saat:16.00’da AKM önünde toplanılar­ak, Tandoğan Meydanı’na yürünecek. Tandoğan Meydanı’nda gerçekleşt­irilecek miting 17.00’de başlayacak. Miting öncesi ise saat:15.00’te 10 Ekim Ankara Katliamı’nın yaşandığı Ankara Garı önünde anma gerçekleşt­irilecek. Tüm Bel-sen Ankara 2 No’lu Şube’de gerçekleşe­n basın toplantısı­nda açıklamayı yapan Betül Koca, barış ihtiyacını­n her zamankinde­n daha güncel olduğunu belirterek “Gelin demokrasi mücadelesi­ni yükselteli­m, barışı hep birlikte kazanalım. Barış, özgürlük, adalet, demokrasi için, savaşa değil, eğitime, sağlığa bütçe için, işsizliğin, yoksulluğu­n, iş cinayetler­inin hesabını sormak, halk iradesinin kayyumlarl­a gasbedilme­sine, içeride ve dışarıda savaşa ‘hayır’ demek ve halkların kardeşliği­ni haykırmak için Ankara halkını 1 Eylül’de Tandoğan Meydanı’na çağırıyoru­z” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye