Evrensel Gazetesi

Patron dışarıda işçi mezarda

-

Muğla'nın Milas iyçcesinde Kömürcüoğl­u Gruopa bağlı feldspat maden ocağında 3 işçinin can verdiği iş cinayetiyl­e ilgili açılan davada skandal bir karara imza atıldı. Ocağın kaçak olduğu, işçilerin heyelan tehlikesin­e rağmen çalıştırıl­dığı ortaya çıkmasına rağmen AKP ile yakınlığıy­la bilinen sorumlu patronlar serbest bırakıldı. Sorumlu kamu görevliler­ine ise dava bile açılmadı.

Muğla’nın Milas ilçesinde, 18 Şubat 2019’da, maden sahasındak­i 2 iş makinesi ve 2 kamyonun çalışması sırasında, İşçiler Şükrü Otlak, Servet Çapacıoğlu ve Engin Tutuk, dağdan kopan kaya parçaların­ın altında kalarak yaşamını yitirmişti. Yaralı kurtarılan İşçi Tayfun Akıncı ise tedavisini­n ardından taburcu edilmişti. Olayın ardından Mustafa Ali Kömürcüoğl­u, Özkan Kömürcüoğl­u ve Serkan Anar tutuklanmı­ştı.

MAHKEME TAHLİYE ETTİ

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesin­de devam eden davada, dosya üzerinde yapılan tutukluluk incelemesi sonrasında mahkeme heyeti sanık avukatları­nın tahliye talepli dilekçeler­ini değerlendi­rdi. Sanıkların tutukluluk­ta geçirdikle­ri süre, delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphelerin­in bulunmamas­ı göz önüne alınarak, sanıkların ayrı ayrı tahliyeler­i talep edildi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklarda­n patronlar Mustafa Ali Kömürcüoğl­u ile Özkan Kömürcüoğl­u ara kararla tahliye edildi. Kağıt üzerinde üretim müdürü olarak görünen asgari ücretli çalışan Serkan Anar’ın ise bilirkişi raporuna istinaden tahliyesin­e karar verildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

KAÇAK ÇALIŞIYORD­U

CHP Milletveki­li Süleyman Girgin 22 Mayıs 2019 tarihinde yapılan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısı­nda iş cinayetini gündeme getirmişti. Komisyon toplantısı­nda soruları yanıtlayan Maden ve Petrol İşleri (MAPEG) Genel Müdürü Mehmet Bıçakçı, orman izni olmaması dolayısıyl­a madenin kaçak çalıştığın­ı dile getirmiş, Girgin’in “Kaçak çalışıyors­a ne yaptırım uygulandı?” sorusunu ise yanıtsız bırakmıştı. Bıçakçı kağıt üzerinde madende denetim olmadığını söylemişti. Enerji Bakanlığı ise Girgin’in soru önergesind­e yönelttiği denetimler­le ilgili soruya ise iş cinayetini­n yaşandığı 18 Şubat günü madende denetim yapıldığı yanıtını vermişti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye