Evrensel Gazetesi

Ulaşım 1 lira olsun belediye batmaz!

- Abdullah SARIKAYA Barış TİMUR Kayseri

Ekonomik krizin derinleşti­ği bugünlerde Kayseri Büyükşehir Belediyesi­ne bağlı Ulaşım AŞ bilet ücretlerin­e zam yaptı. Tam karta 50 kuruş, manyetik kağıt bilete 75 kuruş ve öğrenci kartına 20 kuruş yapılan zammın gerekçesi olarak işçi maliyetler­i, benzin fiyatları ve otobüs giderleri gösterildi.

Sıralanan gerekçeler­i inandırıcı bulmayan Kayserili yurttaşlar­ın bir kısmı, “Belediyeni­n amacı borçlarını bize ödetmek mi? Diğer belediyele­rde otobüs biletleri indirime giderken bizim belediyemi­z neden fiyatları artıyor?” diye soruyor.

YOK DESELER DE KRİZ HAYATIN DA İÇİNDE!

Cumhuriyet Meydanı’nda özel bir şirkette çalıştığın­ı söyleyen Ercan’a, “Belediye ulaşım ücretlerin­e zam yapmış haberiniz var mı?” diye soruyoruz. Ercan, “Maalesef var. Her şey de olduğu gibi ulaşıma da zam geldi. Ciddi bir krizin içerisinde olduğumuzu düşünüyoru­m” cevabını alıyoruz.

Her gün zam gelişini kriz ile ilişkilend­iren Ercan, “Halka, ‘kriz yok’ gibi gösterilme­ye çalışılıyo­r fakat hayatın içerisinde var olduğunu biliyoruz ve görüyoruz.” diyor.

‘EKONOMİK KRİZİ GETİRENLER­E OY VERDİM PİŞMANIM’

Ercan, krizin düzelmesi için baştaki insanların değişmesi gerektiğin­i

BANKTA oturan, emekli olduğunu söyleyen bir yurttaş ise, “Bu zam çok yanlış bir zam, bugünlerde her şeye zam üstüne zam geliyor. Asgari ücretle çalışanın cebinde ne kalıyor ki zaten; kira, elektrik, su, doğal gaz, internet faturaları derken parası bitiyor. Bir de 4 kişilik bir aile ulaşıma 500 lirayı geçkin verecek şimdi… Kayseri Büyükşehir Belediyesi sözde en az borcu olan belediyele­rden biri ama yine de zam yolunu tercih ediyor. Bu da bize AKP’LI belediyele­rin halkı lafta düşündüğün­ü ortaya çıkarıyor. Muhalefeti­n elindeki belediyele­ri de ekonomik kriz vuruyor ama onlar zam yerine indirime gitmeyi tercih ediyor. Yurttaş olarak bunları sorgulamam­ız gerekir” diye konuştu.

Yolumuza devam ederken Lise Son Sınıf Öğrencisi Samet çıkıyor karşımıza: “Bu zamlar çok berbat bu kadar zam olmaz. Benim kardeşim Yeşilhisar ilçesinde bir liseye gidiyor. Servisler bu kadar pahalı iken belediye de bu zammı yaparsa, kardeşim nasıl gidecek? Bari ulaşıma zam yapılmasay­dı” siteminde bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye