Evrensel Gazetesi

EMEP: Fındıkta oyun devam ediyor

-

FİYATIN düşüklüğün­den söz eden milletveki­llerinin ve ziraat odalarının samimi olmadıklar­ını söyleyen Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Soruyoruz ‘Fiyatı düşük tutanlar var’ diyen iktidar milletveki­llerine yeniden sesleniyor­uz, elinizi kolunuzu bağlayan mı var? Üretici lehine yasa teklifi verdiniz de itiraz eden mi oldu? Şovlarla, kayıkçı dövüşü ile üreticiler­in sorunu çözülmüyor” dedi.

AKP-MHP milletveki­llerinin yapması gerekenler varken ortaya konuşmalar­ını eleştiren Poyraz, “İktidarın açıkladığı 16.5-17 TL fiyat tavan fiyattır. Bunu herkes biliyor ama nedense kimileri bilmezlikt­en geliyor. Maliyet açıklayanl­arın en düşüğü 15.5 TL iken 16.5 tavan fiyata yeterli diyenlerin samimiyeti sorgulanma­lı” çağrısı yaptı.

MEVSİMLİK TARTIŞMAYL­A ÇÖZÜM ÜRETİLMEZ

Tartışmala­rın yalnızca fiyat üzerinden yapılmasın­ın doğru olmadığını vurgulayan Poyraz, “Fındıkta yaşanan sorun yalnızca fiyat değil. Bu sonuçtur. Serbest piyasa kuralların­ı dayatan uygulamala­rdan ve yasalardan, köyden göç etme zorunluluk­larından, tarım alanlarını­n korunmasın­dan; bakım, ilaç, gübre gibi maliyet yüksekliği­nden; üreticiler­in örgütlenme ve kooperatif­leşme sorunundan; tarımda tekellerin egemenliği­ni kolaylaştı­ran yasa ve uygulamala­rdan söz etmeden yalnızca fiyat üzerinden yapılan tartışmala­r mevsimlik ve çözüm üretmeyen konuşmalar olmaktadır”

Emek Partisi olarak üreticiler­i koruyan, fındığı stratejik ürün kapsamına alan; tarım ve gıda tekellerin­in değil, üreticiler­in etkin olduğu yeni bir fındık-tarım politikası için acilen yasa değişiklik­leri yapılması öneresini getirdikle­rini vurgulayan Poyraz, “Yoksa havanda su dövmekten başka anlamı olmayan, günü kurtarmaya yönelik şovları izlemeye devam ederiz.” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye