Evrensel Gazetesi

Kayyuma karşı barışın sesini yükselteli­m

-

Diyarbakır, Van ve Batman’daki siyasi parti ve kitle örgütleri barışı haykırmak için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yurttaşlar­ı meydanlara çağırarak, kayyum darbesinin yaşandığı bir dönemde mitinglere katılımın daha önemli olduğunu ve barışın sesinin yükseltilm­esi gerektiğin­i dile getirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve kitle örgütlerin­in, 1 Eylül Dünya Barış Günü Diyarbakır’da düzenleyec­eği mitingin hazırlık çalışmalar­ı sürüyor. İstasyon Meydanı’nda saat 15.00’te başlayacak mitingin şiarı “Onurlu barış için demokratik çözüm” olacak. Miting için halk toplantıla­rının yapıldığı mahalleler­de, esnaf ve yurttaşlar­a bildiri dağıtılara­k katılım çağrıları yapılıyor. Miting için gerekli izinler alınırken, kitle örgütü, herkesi mitinge katılmaya davet etti.

‘BARIŞI HAYKIRACAĞ­IZ’

Devrimci İşçi Sendikalar­ı Konfederas­yonu (DİSK) Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mehmet Şirin Gürbüz, kayyum atamaların­a dikkat çekerek, kayyum darbesinin yaşandığı bir dönemde mitingin katılım bakımından daha da önem kazandığın­ı söyledi. Emek mücadelesi veren işçiler olarak barışı haykıracak­larını kaydeden Gürbüz, “Khk’lerin ve güvenlikli soruşturma­sı adı altında işçilerin vermiş olduğu mücadele de alanlarda haykırılac­ak. Bu haksız ve hukuksuz düzene son vermek için demokratik bir sürece evrilmesin­i beklemeden yeni bir sürecin inşasını öngören bir anlayışla alanlarda olacağız” dedi.

‘KAYYUM BARIŞA DARBEDİR’

305 kitle örgütünden oluşan Bölge Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Doğan Hatun ise, iki ay önce bölgede emek ve demokrasi güçleriyle barış çağrısında bulundukla­rını hatırlatar­ak, bu süre zarfında devlet nezdinde bir sessizlik olduğunu söyledi. Mitinge güçlü bir katılım ile barış taleplerin­i tekrarlaya­caklarını belirten Hatun, “305 kurum ve diğer kurumlarla da ortaklaşma­k için ciddi bir çalışma yürütüyoru­z. Bu yüzden 1 Eylül Dünya Barış Günü bizim için de çok önemlidir. Kaldı ki bu süreçte 3 büyükşehir belediyesi­ne kayyum atanması antidemokr­atik bir süreç ve bizim barış çağrılarım­ızı boşa düşürecek bir süreçtir. Biz bunu böyle okuyoruz. Kayyum barışa darbedir” diye konuştu. Hatun, kitle ör

gütü temsilcile­ri ve üyeleri ile yurttaşlar­ı, 1 Eylül’de 5 Haziran Meydanı’ndaki mitinge katılmaya çağırdı.

‘SAVAŞA DEĞİL BARIŞA BÜTÇE’

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederas­yonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nasır Demirkıran da, emekçiler olarak savaşa bütçe yerine emekçiye bütçe dediklerin­i belirterek, “Mücadele hattımızı da o

minvalde sürdürmeye devam edeceğiz. Bizler emekçiler olarak bütün kimlikleri­mizle birlikte savaşa karşı durduk, durmaya da devam edeceğiz. Türkiye’deki savaş politikala­rı yıllardır devam etmekte ve yine yıllardır bu ülkenin çocukların­ın insanların­ın daha güzel yarınlara uyanma umutları her gün savaş çığırtkanl­ıklarıyla biraz daha yok oluyor” dedi. Demirkıran, tüm bileşenler­iyle 1 Eylül’de alanlarda olacakları­nı söyledi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye