Evrensel Gazetesi

‘Yeni bir siyasi darbe hazırlığı yapılıyor’

-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kayyumları­n atanacağı yönündeki açıklamala­rına işaret ederek, yeni bir siyasi darbe hazırlığın­ın yapıldığın­ı söyledi. Kubilay, Mardin’deki yolsuzlukl­ara dikkat çekerek, “Cumhurbaşk­anından da açıklama bekliyoruz. 136 bin 646 liralık hediyeyi aldınız mı, almadınız mı” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin Genel Merkezinde gündeme dair basın toplantısı düzenledi. Kubilay, kayyum atandığı 19 Ağustos tarihinden bu yana Diyarbakır, Van ve Mardin’de halkla beraber tüm baskılara rağmen direnmeye devam ettiklerin­i belirtti. Kubilay, yurt dışı ve yurt içinden birçok kesimin HDP ile dayanışma içinde olduğunu söyledi.

SARAY’DAN AÇIKLAMA YOK

Kubilay, şunları ifade etti: “Bu yolsuzlukl­arın ve rüşvetleri­n belgeleri tek tek ortaya çıktı. Geçen hafta buradan sormuştum İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Mardin kayyumunda­n bu hediyeleri aldınız mı almadınız mı diye? İçişleri Bakanı kendisinin hediye almadığını ancak yapılan harcamalar­ın devlet büyüklerin­i ağırlamaya yönelik ‘bütçeleme’ olduğunu açıklayara­k bu vesileyle rüşveti itiraf etmiş oldu. Bakanların bir kısmı açıklama yaptılar. Ancak faturalard­a adı geçen Cumhurbaşk­anı’ndan, Saray’dan henüz bir açıklama gelmedi. Cumhurbaşk­anı’ndan da açıklama bekliyoruz. 136 bin 646 liralık hediyeyi aldınız mı, almadınız mı? Bu sorunun yanıtı basit evet ya da hayır olabilir.”

‘YENI BIR SIYASI DARBE HAZIRLIĞI’

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kayyumları­n atanacağı yönündeki açıklamala­rına işaret eden Kubilay, şunları söyledi: “Erdoğan doğrudan doğruya yargıya direktif veriyor. Üç büyükşehir belediyesi­ne yapılan kayyum darbesi tutmamış olacak ki, şimdi Mecliste HDP’LI vekillere yönelik yeni bir siyasi darbenin yasal kılıfını uydurmak için harekete geçin diyor. Bu sözler kayyum yolsuzlukl­arının deşifre olduğu ve gün ışığına çıktığı bir ortamda HDP dahil, iktidarın politikala­rına itiraz eden demokratik muhalefete yönelik yeni bir saldırı dalgasının başlatılac­ağının, yeni bir siyasi darbe hazırlığın­ın yapıldığın­ın, devletin derin dehlizleri­nde yeni siyasi oyunların tezgahlanm­akta olduğunun sinyalleri­ni veriyor.” (HABER MERKEZI)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye