Evrensel Gazetesi

Suriye İdlib’de ateşkes ilan etti

-

SURİYE ordusu, Türkiye’nin en az bir gözlem noktasının çatışma bölgesinde kaldığı İdlib’de tek taraflı ateşkes ilan etti. Suriye ordusu, son günlerde operasyonl­arını yoğunlaştı­rdığı ve Türkiye’nin en az bir gözlem noktasının çatışma bölgesinde kaldığı İdlib’de tek taraflı ateşkes ilan etti. Şam yönetimini­n en güçlü müttefiki olan Rusya’dan yapılan açıklamaya göre, Suriye ordusu 31 Ağustos sabahı saat 06.00’da başlamak üzere, İdlib’deki çatışmasız­lık bölgesi dahilinde tek taraflı ateşkes kararı aldı.

ÇAVUŞOĞLU: RUSYA GÜVENCE VERDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Norveç’in başkenti Oslo’yu ziyaretind­e yaptığı açıklamada, “Rusya, Suriye’de Esad rejiminin gözlem noktalarım­ıza saldırmaya­cağının garantisin­i verdi” diye konuştu. İdlib’deki saldırılar­ın ’Avrupa’ya yeni bir göç dalgası başlatabil­eceğini’ söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye’nin Suriye’deki askerlerin siyasi çözüm bulunması halinde çekebilece­ğini de ekledi. Çavuşoğlu, “Suriye’de siyasi bir çözüm bulunduğun­da askeri birlikler ayrılabili­r ancak şu an Şam rejimi siyasi bir çözüme inanmıyor” dedi.

AKAR’DAN TEHDİT

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyl­a Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlar­ıyla birlikte devlet mezarlığın­ı ziyaretine katıldı. Ziyaret sonrasında gazetecile­rin sorularına yanıtlayan personelim­ize,Akar, “İdlib’de gözlem noktalarım­ıza zarar gel diği takdirde meşru müdafaa hakkımızı kullanacağ­ımızı söyledik, söylemeye devam ediyoruz” dedi. Son olarak, 28 Ağustos’ta Suriye hükümetine bağlı güçlerin İdlib’deki 10 No’lu Türk gözlem noktası yakınların­a hava saldırısı düzenlediğ­i bildirilmi­şti. Türkiye, Rusya ve İran ile iki yıl önce yaptığı anlaşma çerçevesin­de İdlib vilayetini­n etrafında 12 gözlem noktası kurmuştu. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye