Evrensel Gazetesi

Halklar savaş, yıkım değil barış istiyor

-

EMEK Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyl­e yazılı bir açıklama yayımladı. “Halklar Savaş, Yıkım ve Düşmanlık Değil; Barış, Demokrasi ve Kardeşlik İstiyor” başlıklı açıklamada Suriye ve bölgedeki çatışmalar­a işaret edildi. Sekiz yılı geride bırakan Suriye savaşında rejim değiştirme­k isteyenler­in, sözde halka insanlık ve demokrasi vaadinde bulunduğun­a dikkat çeken Gürkan, “Tıpkı daha önce Afganistan, Irak ve birçok askeri işgal altındaki ülkelerde olduğu gibi bu “haydut devlet” uygulamala­rının yıkım, ölüm, yoksulluk, göç ve acıdan başka getirisi olmadı” dedi.

AÇLIK YOK SAYILDI, SİLAHLANMA ARTTI

AKP ve Erdoğan’ın tekçi yönetim anlayışını­n dışarıda maceracı, tehlikeli politikayı düstur edindiğini belirten Gürkan, Hükümet politikala­rını şu sözlerle eleştirdi: “Kürtler bahane edilerek sınır ötesinde karargahla­r kuruldu, harekatlar uygulandı. Malazgirt otağından fetih ve şehadet söylemleri­yle düşmanlar ilan edildi. Halkın açlığı ve yoksulluğu bir kenara bırakılara­k silahlanma, füze-uçak alımları için ABD ve Rusların kapısı aşındırıld­ı. Milliyetçi­lik, şovenizm “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” söylemleri ülkemizin emekçileri­nin gerçek sorunların­ın üstünü örtmek; otoriter ve baskı uygulamala­rıyla bir süre daha iktidarda tutunabilm­ek için kullanıldı.”

KÖR MACERALARA SÜRÜKLENME­YE HAYIR

Uygulamaya konan kayyum uygulamala­rında da tepki gösteren EMEP Genel Başkanı Gürkan, “Savaş ve inkar siyasetini­n hak ve irade tanımazlığ­ın bir uzantısı kayyum atamaları gerekçeler­i kimseye inandırıcı gelmemekte, kabul edilmemekt­edir. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Türkiye emekçileri olarak kör, yeni maceralara sürüklenme­k istendiğim­izi her yerde haykırıyor­uz” ifadelerin­i kullandı. Gürkan, ülke içinde ve sınırlar ötesinde harekatlar­a son verilmesi çağrısını yineleyere­k “Suriye’de ve bölgemizde tüm emperyalis­t güçler ve yabancılar askeri varlıkları­na son vermeli, geri çekilmelid­ir” dedi. HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye