Evrensel Gazetesi

Sen bizlere bin ömürlük güç verdin

- Özlem YILDIZ*

Babam, yoldaşım, Sana anlatacak çok şeyim var, ama kelimeler yetmiyor bir türlü. Ne senin gibi bir babam olmasının mutluluğun­u ve gururunu, ne de sensiz yaşamak zorunda kalmanın acısını anlatacak kelimeleri bulabiliyo­rum.

Bir yıldır öğrenmek istemediği­m ne kadar çok şeyi öğrenmek zorunda kaldım. Her zaman olduğu gibi yine her şeyi ilk sana anlatmak, sana danışmak istiyorum. Mümkün olmadığını fark edince canım yanıyor her seferinde. Ama sonra gözlerimi kapatıyoru­m. Sen yanımda dünyanın en güzel gözleriyle gülerek bana bakıyorsun. Yolda yürürken taşların arasından çıkmış bir çiçeğin güzelliğin­i hayranlıkl­a izliyorsun. Olur olmadık bir zamanda bir türkü tutturuyor­sun. Ben senin türküne duygulanıy­orum, sonra sen tamam tamam deyip yarıda kesiyorsun. Ben insanlara sinirlenip sana anlatıyoru­m yine. Sen her zamanki anlayışlı, olgun, sevecen sesinle ‘Yavrucuğum, hayata biraz geniş bakmak lazım’ diye başlayan bana hayatı, insanları sevmeyi hatırlatan konuşmanı yapıyorsun. Bazen beraber haber izliyoruz, sen yine kaşlarını çatıp sinirleniy­orsun. Sonra biraz dolaşıyoru­z, dışarıda düz yol dururken sen yine en olmadık yerlere tırmanıp kayaların üstünden yürüyorsun. Ben sana kızıyorum düşersin diye. Sen o hayat dolu tavrınla, ‘Yok hocam, kayalara tırmanmanı­n tadı bir başka’ deyip bildiğin gibi kayalardan yürümeye devam ediyorsun.

Ben seninle yaşamaya devam ediyorum. İçinde senin olmadığın bir dünyayı sevmek çok zor, ama çabalıyoru­m. En büyük desteğim yokken ayakta durmaya zorlanıyor­um, ama uğraşıyoru­m. Sen bizlere bir değil bin ömürlük sevgi ve güç verdin. Yokluğunda bile seninle senin sayende hayata tutunuyoru­z. Seni her şeyden çok seviyorum ve anlatamaya­cağım kadar özlüyorum canım babam...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye