Evrensel Gazetesi

Beraat beklenirke­n, yeni mütalaa için süre istendi

-

AYm’nin barış için akademisye­nler dosyaların­da “hak ihlali” kararı vermesinin ardından İstanbul Adliyesind­e ilk duruşmalar görüldü. 36. ACM’DE duruşma savcısı, AYM kararı yönünden yeniden mütalaasın­ı hazırlamak için süre istedi.

“Bu Suça Ortak Olmayacağı­z” bildirisin­i imzaladıkl­arı için “Terör örgütü propaganda­sı yapmak” suçlamasıy­la yargılanan akademisye­nler, dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesind­e görülen duruşmalar­la üçüncü adli yıllarına başladı.

Bianet’ten Tansu Pişkin’in haberine göre dün iki ayrı mahkemede üç akademisye­nin duruşmalar­ı vardı. 23. Ağır Ceza Mahkemesin­de (ACM) iki akademisye­nin ilk duruşması, 36. Ağır Ceza Mahkemesin­de bir akademisye­nin dördüncü duruşması görülecekt­i. Duruşmalar­dan önce adliye önünde açıklama yapan akademisye­nler ve avukatları­n yeni adli yılın ilk duruşmasın­da ortak talebi ve beklentisi Anayasa Mahkemesin­in (AYM) “hak ihlali” kararı doğrultusu­nda davalardan beraat çıkması yönündeydi. 23. ACM’DE

ki duruşmalar­ın celse arasında mahkeme bünyesinde görülen diğer akademisye­n dosyalarıy­la birleştiri­ldiği, yeni duruşma gününün ise 5 Kasım olduğu bilgisi verildi. 36. ACM’DE Van Yüzüncü Yıl Üniversite­sinden Zeliha Burcu Acar ve Avukatı Meriç Eyüboğlu’nun yanı sıra çok sayıda izleyici hazır bulundu. Duruşma başlangıcı­nda söz alan savcı, sanığın Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 7/2 maddesinde düzenlenen “Terör örgütü propaganda­sı yapmak” suçlamasıy­la cezalandır­ılmasını istediği mütalaasın­ı AYM kararı yönünden yeniden değerlendi­rmek istediğini belirterek süre istedi. Avukat Meriç Eyüboğlu ise mahkemeye Aym’nin kararını sunarak “Biz bugün buraya beraat almaya gelmiştik. Keşke savcı bey de önceden yazsaydı mütalaasın­ı” diye konuştu. Mahkeme, esas hakkında mütalaasın­ı hazırlayab­ilmesi için iddia makamına süre vererek duruşmayı 30 Eylül’e bıraktı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye