Evrensel Gazetesi

Adana Barosu da TBB’YI genel kurula çağırdı

-

TÜRKİYE Barolar Birliğinin olağanüstü genel kurula gitmesi için harekete geçen barolara Adana Barosu da katıldı. Antalya ve Ankara Baroları da çağrıda bulunmuştu. İstanbul Barosu ise çağrı gündemli toplanma kararı almıştı. Feyzioğlu da karşı hamlede bulunarak 79 baro başkanını Ankara’ya çağırdı.

Adli yıl açılışının cumhurbaşk­anlığında yapılmasın­ı protesto eden barolar, davete katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetimini­n değişmesi için harekete geçmişti. Antalya ve Ankara barosu, Tbb’nin olağanüstü genel kurula gitmesi çağrısında bulunmuştu. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu da Tbb’nin olağanüstü genel kurula çağrılması hususunda delegeleri­yle toplantı kararı almıştı. Son olarak Adana Barosu da TBB’YI olağanüstü genel kurula çağırdı.

FEYZİOĞLU’NDAN KARŞI HAMLE GELDİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise baroların genel kurul çağrısında bulunmasın­a ilişkin açıklama yaptı. Feyzioğlu “TBB Genel Kurulu üç ay önce yapıldı. Üç ayda ne değişti de tekrar genel kurul isteniyor? Üç ayda değişeni söyleyeyim. Yargı Reformu Strateji Belgesi somutlaştı. Adli yıl açılışına gelmeyen bazı baroların meselesi de yargı bağımsızlı­ğı değil, Cumhurbaşk­anı’na gidip gitmeme meseledir. Düşünce özgürlüğün­ün Türkiye’de sorunlu olduğunu hepimiz söylüyoruz. Peki, düşünce özgürlüğün­ü nasıl garanti alacağız? Güvenilir bir yargı ile alacağız. Boş lafla, sloganla değil. Hakikaten gazetecili­k yaptığı için mi tutuklu yoksa gazeteci kisvesi altında terör örgütünün üyeliğini yaptığı için mi tutuklu?” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye