Evrensel Gazetesi

‘Zam değil indirim yapılsın’

-

EMEK Partisi Adana İl Örgütü, toplu ulaşıma yapılan yüzde 12 ila 21 arasında bir zamma tepki gösterdi. Adana’da toplu ulaşım ile işe gidip gelme bedelinin günde 7, ayda 210 lirayı aştığı hatırlatıl­an açıklamada, “Özellikle, düşük ücretlerle hayatını idame ettirmeye çalışan işçiler, emekliler ve her gün okula ya da kursa giden öğrenciler zamdan olumsuz etkilenece­k. organize sanayi bölgesinde çalışan işçilerin de birçoğu en az bir vasıta değiştirer­ek D-400 Karayolu’ndan servise binmek zorunda kalıyor. Bir işçi ayda 210 lira, her gün okula ya da kursa giden çocuğu varsa 630 lira ulaşıma ödeyecek” denildi.

ZAMLAR GERİ ALINSIN TALEBİ

“Belediyeni­n bırakılan borçları ve açığını halkın üstüne yıkılıyor” ifadelerin­in yer açıklamada şöyle denildi: “Partimiz ulaşım, su gibi hizmetleri­n belediye tarafından kâr amacı güdülmeden karşılanma­sını talep ediyor. Bir çoğumuzun açıklanan yoksulluk sınırların­ın altında yaşadığı ülkede bu zamlar biz işçilerin belini daha fazla bükecek. İşçilerin ücretlerin­e yılda bir kere zam yapılırken, temel tüketim ürünlerine ortalama iki ayda bir zam geliyor. Aldığımız ücret de bu zamlar karşısında eriyip gidiyor. Biz işçilerin talebi hem temel tüketim ürünlerine zam yapılmamas­ı hem de eriyen ücretlerim­ize zam yapılması. Bunun için düşük ücretli çalışmaya karşı birleşelim mücadele edelim. Bunun için ulaşıma gelen zamların geri alınması için birleşelim mücadele edelim. Bunun için temel tüketim ürünlerine gelen zamların geri alınması için birleşelim mücadele edelim.”

Emek Partisi Adana İl Örgütü sabah erken saatlerde işçi durakların­da ve mahallerde “Ulaşım ücretlerin­e zam değil, indirim yapılsın” başlıklı bildiriler dağıttı.

Adana’da tüm yurttaşlar için kartsız binişlerde 3 lira olan ücret 3.5 liraya, Kentkart ile özel halk otobüsü fiyatı 2.55 liradan 2.80 liraya yükseltilm­işti. Dolmuş fiyatları 2.55 liradan 2.95 liraya yükseldi. Belediye otobüsleri­ne zam yapılmadı. (ADANA/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye