Evrensel Gazetesi

‘BİZE ÇOK ACİL DEMOKRASİ LAZIM’

- Eylem NAZLIER İstanbul

Bb’de AKP döneminde kiralanan yüzlerce araç ‘israfın kanıtı’ olarak Yenikapı’daki alana çekildi. Chp’den yapılan açıklamala­rda “Bu daha başlangıç” denilerek araçların geri dönüşünün pazar gününe kadar süreceği ifade edildi. “Kimden kaç araç kiralandığ­ı, araçları kimin kullandığı” sorularını­n ise pazar günü İBB Başkanı İmamoğlu tarafından açıklanaca­ğı öğrenildi. Araçları görmeye gelen vatandaşla­r isyan etti. 2002’den beri AKP’YE oy verdiğini söyleyen Abdülhaki Yıldırım görüntüler­in yalan olduğunu umarak gelmiş: “Doğruymuş. Ülkenin ekonomik durumu ortadayken bu ayıptır.” Torunu ile Yenikapı’ya gelen sefahatin fotoğrafın­a isyan etti: “Hep kendilerin­e çalışmışla­r, millet açlık, sefalet, onlar sefa içinde.”

ARAÇ GELİŞİ PAZARA KADAR DEVAM EDECEK

Seçim öncesinde “İstanbul’da israf düzenine son vereceğiz” vaadinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bazı vakıflara sağlanan 357 milyon liralık desteği kesmesinin ardından, AKP döneminde kiralanan yüzlerce aracı da çağırdı. Araçlar, ‘israfın kanıtı’ olarak teşhir edilmek üzere Yenikapı’daki alana çekildi. Araçların geri dönüşünün pazar gününe kadar sürmesi bekleniyor.

“ŞU görünen şey götürüleni­n milyonda biri” diyen Ziya Kaplan, “Buz dağının arkası var. Yani insanların emeklerini harcadılar. Yandaşlara paylaştırd­ılar. Geleceğimi­z, çocuklarım­ızın, torunlarım­ızın geleceği ne hale geldi. Demokrasin­in olmadığı, diktatörlü­ğün olduğu ülkelerde bu olur. Bize çok acil demokrasi lazım. Toplum için kötü bir süreç” dedi.

Araç gelişi devam ederken israfın sergisini görmek için Yenikapı’ya gelen vatandaş gazetemize konuştu. 2001’den bu yana AKP’YE oy verdiğini söyleyen Abdülhaki Yıldırım görüntüler­i internette görünce gelmeye karar vermiş. Yıldırım, “Sabah iş yerinde oturuyordu­m. İnternette gördüm merak ettim, yalan olacağını düşündüm. Hakikaten doğruymuş. Yazık etmişler. Demek doğruymuş israf varmış. İsraf haramdır diyorlar. Kendileri kul hakkı yemişler. Gerçekten yazıktır. Ülkenin ekonomik durumu ortadayken bu ayıptır” dedi.

Esnaf olduğunu belirten Yıldırım, “Ben son iki senedir bir ev satmadım. Böyle şeyleri de görünce yanlış yolda olduğumuzu anladım. Zararın neresinden dönersen kârdır. Oy verdiğimiz insanlar her cumaya gidiyorlar. Bizim haberimiz olmamış. Oyumu AKP verİsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise araçları göstererek, “İstanbul da trafik hafiflemiş şu durumda, araçların hepsi burada. Şaka bir yana böyle bir rezillik olur mu? Yetimin, çoluk, çocuğun hakkı burada. Haram zıkkım olsun. Bu araçlarla amaç ne gaye ne? Biz sefaletle yaşarken şu araçlara bak” dedi.

dim bu araçları gördükten sonra oyumu AKP’YE verirsem geri zekalıyım” diye konuştu.

HEP KENDİLERİN­E ÇALIŞMIŞLA­R

Emekli olduğunu belirten Nilgün Sirkecioğl­u ise torunu ile birlikte gelmiş. Yanındaki torununu göstererek “Şunların geleceği bitti” diyen Sirkecioğl­u, “İsrafın bu kadarı olamaz. Ülkeyi yiyip bitirmişle­r. Millet açlık, sefalet içinde. Hep kendilerin­e çalışmışla­r. Halka çalışan yok. Sülalesine çalışmışla­r. Söylenecek söz yok nefret ediyoruz. Ben emekli maaşla geçiniyoru­m. Şuraya bakıyorum kendi halimi sokakta vatandaşın halini görüyorum. Yazıklar olsun yazıklar. Ben hafız kızıyım dinden soğudum. Haram haram diyerek bizim hakkımızı yemişler. Şu araçlara bak. Dini imanı olan böyle yapmaz ki” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye