Evrensel Gazetesi

İki araçtan biri Platform Turizm’den

- Meltem AKYOL İstanbul

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi­nde (İBB), AKP döneminde kiralanan ve ihtiyaç fazlası olduğu belirtilen yüzlerce araç geri çağrıldı. Araçların tamamının pazar gününe kadar Yenikapı’daki miting alanına çekilmesi planlanırk­en hangi şirketten kaç araç kiralandığ­ı sorusu da gündeme geldi. Soruyu yönettiğim­iz Gazeteci-yazar Murat Ağırel, İBB’DE kiralanan her iki araçtan birinin Platform Turizm’e ait olduğunu söyledi.

İBB’DE 2011-2018 yılları arasında toplam 2 Milyar 200 Milyon Tl’lik araç kiralandığ­ını söyleyen Ağırel, Platform Turizm adlı şirketin 2011-2018 yılları arasında İBB’YE 1 Milyar 352 milyon Tl’lik araç kiralama işi yaptığını açıkladı.

BİZ BUNU SORMAYACAK MIYIZ?

Ağırel, “Platform Turizm denilen firma, Yeni Şafak gazetesini­n ve TVNET’IN sahibi olan Nuri Albayrak’ın damadına Adem Altunsoy ile Mehmet Altunsoy ve Yılmaz Aytaş’a ait.

Adem Altunsoy’un firması İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul ilçe belediyele­ri dahil olmak üzere toplamda 1 Milyar 642 milyon 146 bin Tl’lik araç kiralama işi yapmış. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ise 1 Milyar 352

milyon Tl’lik iş yapmış. İbb’nin komple araç kiralama işi ise 2 Milyar 200 Milyon TL. Bunun yüzde 50’sinden fazlasını platform Turizm karşıladı. Yani her iki araçtan biri buradan kiralanmış. Bu da hayatın normal akışına aykırı, yani biz sormayacak mıyız bunu?” diye sordu.

İbb’nin “2017 yılı 363 hatlık personel taşıma hizmet alımı işi” ihalesini hatırlatan Ağırel, “Şöyle düşünün, personeli de bu adam taşıyor, özel araçları da bu adam veriyor, şoförlü araçları da bu veriyor. Bu ihalelerin süresi de 2011 yılı ile 31 Ocak 2019 tarihleri arasında.

Bu bilgilerin kaynağı EKAP, yani Elektronik Kamu Alımları Platformu. Uzaklarda aramasınla­r. Bilgilerin hepsi doğru” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye