Evrensel Gazetesi

‘Hangi Kadın’ ve ‘Kolej Havası’

-

TÜRKIYE’DEKI sinema salonların­da bu hafta 5’i yerli 12 film vizyona girecek. “Düzenbazla­r Kulübü”, “Hangi Kadın”, “Bharat”, “O Bölüm 2”, “Uslu Çocuklar”, “Uzay Parkı” ve “Aslan Çocuk” yabancı yapımlar; “Kolej Havası”, “Bozkır”, “Serseriler”, “Cin-si Bozuk” ve “45 25 #Kusursuzci­nayet” yerli filmler arasında bulunuyor.

Niteliksel ve niceliksel anlamda sinemadaki yaz durgunluğu­nun sona erdiği eylül ayının ilk haftasında dram, komedi, korku, belgesel türünde filmler beyaz perdeye yansıyor. Bu hafta Sertan Ünver’in yönetmenli­ğini üstlendiği belgesel film “Kolej Havası” ve yönetmenli­ğini Safy Nebbou yaptığı “Hangi Kadın” filmleri öne öne çıkıyor.

HANGI KADIN

Berlin Film Festivali’nde dünya prömiyeri yapılan film, sosyal medya çılgınlığı­nın ve sanal dünya algılarını­n gerçek hayatı nasıl etkilediği­ne gençler değil farklı bir yaş grubu üzerinden bakıyor. Komedi ve dram karışımı yapımın hikayesi, filmin kahramanı 50 yaşındaki iki çocuklu akademisye­n bir kadının, genç sevgilisin­i sosyal medya üzerinden gözetlemek amacıyla sahte bir hesap açmasıyla başlıyor. Filmde Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil, Guillaume Gouix, Charles Berling ve Francis Leplay rol alıyor.

KOLEJ HAVASI

Belgesel, 1989-1992 yılları arasında fırtına gibi esen, Metin-ali-feyyaz gibi sloganlarl­a hatırlanan usta futbolcula­ra sahip dönemin Beşiktaş takımını odağına alıyor. Beşiktaş’ın futbol tarihinin en parlak dönemlerin­den birine imza atan takımı merkezine alan film, izleyicile­ri, sporda centilmenl­iğin, takımdaşlı­ğın paradan ve şampiyonlu­ktan önce geldiği günlere uzanan bir yolculuğa çıkartarak, Türk futbolunun bugünkü sorunların­ın altını çizmeyi amaçlıyor. (KÜLTÜR SERVISI)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye