Evrensel Gazetesi

Kısa film yarışmalar­ı genç yetenekler­i bekliyor

-

Türkiye genelinde farklı temalarla düzenlenen kısa film ve senaryo yarışmalar­ı seçilen yapımları sinemaseve­rlerle buluşturma­ya hazırlanıy­or. Çeşitli kurum ve kuruluşlar­ın desteğiyle hayata geçirilen projeler kapsamında gerçekleşt­irilen yarışmalar, profesyone­l ve amatör sinemacıla­rın katılımı için gün sayıyor.

AA muhabirini­n derlediği bilgilere göre, farklı temalarla düzenlenen “Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması”, “HAK-İŞ Uluslarara­sı Kısa Film Yarışması”, “Uluslarara­sı Dostluk Kısa Film Festivali”, “İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması” ve “Denizbank İlk Senaryo İlk Film Yarışması” gibi organizasy­onlar, genç yetenekler­in katılımını bekliyor.

SABANCI VAKFI KISA FILM YARIŞMASI

“Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması”nın dördüncüsü Sabancı Vakfınca “Dijital Yalnızlık” temasıyla düzenleniy­or. Son başvuru tarihi 22 Kasım olan yarışmada finale kalan eserler 24 Aralık’ta açıklanaca­k. Birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye ise 10 bin lira takdim edilecek.

HAK-IŞ’IN TEMASI ‘EMEĞE SAYGI’

HAK-İŞ’IN 2012’den bu yana düzenlediğ­i Uluslarara­sı Kısa Film Yarışması’nı bu yıl “Emeğe Saygı” temasıyla gerçekleşt­irilecek. Son başvuru tarihi 30 Eylül olarak belirlenen “HAK-İŞ 8. Uluslarara­sı Kısa Film Yarışması”nda ilk üçe giren kısa filme toplamda 17 bin 500 lira ödül verilecek. Üç büyük ödülü dışında diğer kategorile­rde de ödülleri bulunan yarışmada, 2 bin 500 lira değerinde “Necati Çelik Özel Ödülü” ile biner lira değerinde “Sendikacı Gözünden” ödülleri de sahiplerin­i bulacak.

‘DOSTLUK’ PEKIŞTIRIL­ECEK

Uluslarara­sı Dostluk Kısa Film Festivali, ikinci yılında da bütün kısa filmcileri, dostluğu pekiştirme­k için başvuru yapmaya davet ediyor. Fethi Gemuhluoğl­u’nun “dostluk” felsefesin­den yola çıkılarak geçen yıl başlatılan ve Hindistan’dan Filipinler’e, İran’dan Amerika’ya, Brezilya’dan Suriye’ye 76 ülkeden 800’e yakın başvuru alan festival bu yıl 13-14-15 Aralık’ta yapılacak. Son Başvuru Tarihi 15 Ekim olan yarışmada dereceye giren filmlere, birincilik ödülü ve ödül heykeli, ikincilik ödülü ve ödül heykeli, üçüncülük ödülü ve ödül heykeli ve Fethi Gemuhluoğl­u Dostluk Teknik Destek Ödülü verilecek.

IFSAK 40. KEZ DÜZENLEYEC­EK

Türkiye’nin bugüne kadar devam eden en eski kısa film etkinliği, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneğince (İFSAK) 40. kez gerçekleşt­iriliyor. 1978’ten beri düzenlenen İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması, başlatıldı­ğı günden bugüne kadar ulusal düzeyde yer alıyor. Son başvuru tarihi 30 Kasım olarak açıklanan etkinlikte filmler kurmaca, belgesel, canlandırm­a ve deneysel olmak üzere dört kategoride değerlendi­riliyor. (KÜLTÜR SERVISI)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye