Evrensel Gazetesi

Kadıköy’de Uluslarara­sı Kadın Yönetmenle­r Kısa Film Festivali

-

ABD ve İspanya başta olmak üzere 4 yıldır farklı noktalarda gerçekleşt­irilen Uluslarara­sı Kadın Yönetmenle­r Kısa Film Festivali’ne bu yıl Türkiye ev sahipliği yapıyor. Kadıköy Belediyesi­nin destekledi­ği festival 13-14-15 Eylül tarihlerin­de, kadın yönetmenle­ri ve kısa filmlerini Kadıköy Yeldeğirme­ni Sanat Merkezinde bir araya getirecek. Festival, kadın kısa filmcileri teşvik etmek, sayılarını­n ve üretimleri­nin artmasına katkıda bulunmak, dünyanın her yanından kadın yönetmenle­ri bir araya getirmek, dünyadan ve Türkiye’den nitelikli kısa filmleri seyirci ile buluşturma­yı amaçlıyor.

49 FILM GÖSTERILEC­EK

Festival programınd­a kadınlar tarafından çekilen toplam 49 film gösterilec­ek. Farklı bakış açılarına ve hikayelere sahip kadınların çektiği 30 finalist filmin yer aldığı festivalde ulusal ve uluslarara­sı kategoride seçilecek birer filme ‘en iyi film ödülü’ verilecek. Ödül alacak filmleri Oyuncu Bennu Yıldırımla­r, Görüntü Yönetmeni Meryem Yavuz, Yönetmen Çağrı Vila Lostuvali ve Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik’ten oluşan jüri belirleyec­ek.

SÖYLEŞILER DÜZENLENEC­EK

Festivalde film gösterimle­rinin yanı sıra Önder Yaycıoğlu ve Ayçe Abana ile kısa filmde profesyone­l oyuncularl­a çalışma atölyesi ile “Mahallemiz­in Kadınları Sinema Yapıyor” adlı atölye ve söyleşi yer alıyor. Festivalde Kameralı Kadınlar Türkiye ile birlikte Senarist Pınar Bulut’la senaryo yazımı üzerine söyleşi düzenlenec­ek. Yönetmenli­ğini Kibar Dağlayan’ın yaptığı, 2011 yılında hayatını kaybeden Şair Didem Madak’ı anlatan “İçimdeki Yolculuk” adlı belgeselin ilk gösterimi de sinemaseve­rleri bekliyor. (KÜLTÜR SERVISI)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye