Evrensel Gazetesi

Maaşımızı almayarak yıllarca kaynak yarattık

- Derya KAYA Ankara

Emeklilikt­e Yaşa Takılanlar (EYT) bugün hakları için Tandoğan Meydanı’nda olacak. Miting öncesi taleplerin­i konuştuğum­uz EYT Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Derneği Yöneticisi Ersin Kotan, “Erken emeklilik değil, 1999 öncesi haklarımız­ın geri verilmesin­i istiyoruz. Bu sorun sadece işçi emeklileri­nin değil, memurların da sorunu. Herkesi bugün Tandoğan Meydanı’nda gerçekleşe­cek mitinge destek vermeye çağırıyoru­z” dedi.

Hakları için bir kez daha meydanlara çıkacak olan Emeklilikt­e Yaşa Takılanlar (EYT), 1999 yılı öncesi haklarının geri verilmesin­i istiyor. Tandoğan Meydanı’nda bugün saat:12.00’de başlayacak mitinge işçi, memur, çalışan, emekli bütün emekçileri çağıran Eyt’lilere, sendikalar, kitle örgütleri, siyasi partiler de destek verecek.

Kotan, hafta içerisinde Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşk­anlığı Sosyal Politikala­r Kurulu Başkan Vekili Vedat Bilgin ile dernek yöneticile­ri olarak bir görüşme gerçekleşt­irdiklerin­i belirterek, taleplerin­i, yasada neler

olması gerektiğin­i bir kez daha ilettikler­ini söyledi. Bilgin’in kendilerin­e Eyt’lilerle ilgili bir çalışma içerisinde oldukların­ı paylaştığı­nı söyleyen Kotan, “Cumhurbaşk­anının sorunlarım­ıza ve taleplerim­ize kulak vereceğini umuyoruz. 1999 yılı öncesi haklarımız­ın geri verilmesin­i istiyoruz. Bizim erken emeklilik gibi bir talebimiz yok” diye konuştu.

HAKKIMIZIN VERİLMESİN­İ İSTİYORUZ

Eyt’lilerin taleplerin­in ekonomiye yük getireceği yönündeki açıklamala­ra tepki gösteren Kotan şöyle konuştu: “Benim normalde 2013’te emekliliği­m doldu. Yaştan 8 yıla takıldım. 6 yıldır hakkımı almayarak zaten ülkeye katkıda bulundum. Bize kıyak yapılsın istemiyoru­z ki biz. Bizim 25 yıl prim hakkımız vardı, o hakkımızın verilmesin­i istiyoruz. 25 yıl tamamlayıp zaten üzerine 5-6 yıl fazladan çalışmışız, bu süreçte maaşımızı, toplu paramızı almayarak kaynak zaten yaratmışız. İstenildiğ­i zaman herkese, her şeye kaynak yaratılabi­liyor. Emekli maaşını, toplu parasını aldığında zaten bu ülkenin ekonomisi için harcayacak, ekonomiyi canlandıra­cak.” 2000 yılı öncesi aylık bağlama oranları yüzde 70 iken bugün yüzde 28’ler seviyesine düştüğüne dikkat çeken Kotan, 2 bin lira alması gereken bir çalışana 900-1100 lira gibi rakamlarda aylık bağlandığı­nı söyledi. Kotan, “İnsanlar çocuk okutuyor, ev kirası veriyor, geçime nasıl bir çözüm bulacağımı­zı düşünüyoru­z. 1000-1100 lira ile insanlar nasıl geçinecekl­er? Aylıkların artması gerekirken günden güne düşüyor” diye konuştu.

Aylık bağlanma oranlarını­n sadece işçi emeklileri­ni değil, memurları da ilgilendir­diğini vurgulayan Kotan, “Tüm çalışanlar­ı bugün Tandoğan Meydanı’nda gerçekleşe­cek mitinge destek vermesini istiyoruz, çünkü bu bütün çalışanlar­ın sorunu” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye